Pleidooi voor behoud IJsbeelden Festival

Zwolle – Het IJsbeeldenfestival groeit, met 20.000 meer bezoekers ten op zichte van vorig jaar tot 100.000, en de positieve berichten zijn niet uit de media weg te denken. VVD Zwolle vindt het IJsbeelden Festival een geweldige promotie voor onze stad en daarnaast ook een toeristische en culturele trekker.

ijsbeeld.jpg 

VVD: "Al met al goed nieuws voor de onze economie, voor het beeld van de stad en voor de omzet die doorvloeit naar de Zwolse ondernemers. Kortom, er zijn genoeg redenen om het IJsbeelden Festival in Zwolle te willen houden. Daarom wil de VVD graag dat er grote inzet wordt gepleegd om dit mooie evenement ook volgend jaar in Zwolle te laten plaatsvinden". De NS-loods is niet meer beschikbaar. En ondanks dat de fractie van de VVD blij is te lezen dat de organisatie graag in Zwolle wil blijven, leest het ook ook dat zij zich buiten de gemeentegrenzen oriënteert. Amsterdam zou een optie zijn. De VVD gaat hierover vragen stellen aan de wethouder.

 
Daarom heeft de fractie van de VVD de volgende vragen:
 
– Heeft de wethouder kennis genomen van het bericht IJsbeelden: 100.000 bezoekers?- Is de wethouder het met de VVD eens dat het IJsbeeldenfestival van grote toeristische, culturele, dus economische waarde voor onze stad is?
– Is de wethouder het met de VVD eens dat het wenselijk is dat er grote inzet wordt gepleegd op het behouden van het IJsbeelden Festival in Zwolle? 
– Hoe zijn de contacten tussen de wethouder en de organisatie van het IJsbeelden Festival, en hoe ziet de wethouder het komende proces om het IJsbeelden Festival binnen de Zwolse gemeentegrenzen te houden?

 
Hoogachtend, namens de fractie van de VVD,

Aly van der Vegte en 
Johran Willegers
Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het zou mooi zijn als we dit festival binnen de grenzen van de Gemeente Zwolle kunnen houden. Mooi en uniek festival binnen Nederland en zelfs aantrekkelijk voor veel van onze zuider- en oosterburen.


  ⚠️ Meld

 2. 0Bericht door JeanineV, op 8 februari 2016 16:39
  Des te eerder dit fake festival met fake bezoekers aantallen uit Zwolle weg gaat des te beter het is.

  Iets roepen zonder toelichting heeft geen enkele zin, kunnen we dan meteen afdoen als onzin.


  ⚠️ Meld

 3. Ben het eens met Mike70, graag even onderbouwen JeanineV. Verder levert dit de stad Zwolle een hoop toeristen op. Alles doen om het te behouden voor de stad.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.