Succesvol Passietheater laatste jaar in Zwolle

Zwolle – Succesvol Passietheater laatste jaar in Zwolle Vanaf 11 maart tourt de paasvoorstelling ‘De Dood van de Zoon’ voor het vijfde en laatste jaar door Nederland. ‘De Dood van de Zoon’ komt zoals altijd ook dit jaar naar Zwolle, op 11 maart in de Oosterkerk. Deze muzikale theaterproductie vertolkt de laatste uren uit het leven van Jezus Christus op een alternatieve manier, met muziek van onder andere Lee DeWyze, Sufjan Stevens en Nick Cave.

ddvdz2016-beamer.jpg 

De dood van de Zoon is een intiem en tegelijk rauw muziektheater over de laatste uren van Jezus Christus. Naast eigen arrangementen bevat het stuk nummers van hedendaagse rock-, blues-, indie-, en folk-artiesten. Zo krijgen Judas gemixte gevoelens woorden met Rosie Thomas’ versie van R.E.M’s ‘The One I Love’. Jezus’ eenzaamheid wordt vertolkt door het hartverscheurende ‘Oh, God, where are you now’ van Sufjan Stevens. Maar ook Nick Cave’s meeslepende melancholie en Low’s schurende, trage muziek vertellen het verhaal van Jezus’ dood. Ondertussen kruipt een verteller in de huid van de diverse personages uit het passieverhaal. Daarbij komen emoties als angst en woede, maar ook geloof, hoop en liefde in alle hevigheid aan bod.

Rauwe kanten
Het verhaal over de laatste uren van Jezus Christus blijft mensen boeien. Evenementen als The Passion en de Matthaüs Passion trekken jaarlijks miljoenen belangstellenden. De Dood van de Zoon kiest een andere richting door gebruik te maken van eigentijdse muziek die recht doet aan de rauwe kanten van het passieverhaal. En door het evenement bewust kleinschalig te houden. Dit jaar draait De dood van de Zoon in Zwolle, Antwerpen, Utrecht en Delft. Kaartjes zijn te bestellen via de website: www.dedoodvandezoon.nl en kosten 19,50 euro per stuk (16,50 euro voor studenten).

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Realist, zowel gelovige als niet- gelovige wetenschappers zijn het wel eens over de historiciteit van Jezus. Alleen of hij goddelijk was, daar zijn de meningen over verdeeld.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.