Wereldwinkel start nieuwe formule

Wereldwinkel Zwolle vindt het nu tijd voor iets nieuws èn verhuist daarom naar Assendorp. De bedoeling is het Zwolse publiek op een andere wijze te gaan bedienen. De winkel aan de Thorbeckegracht zal eind 2007 worden gesloten (kom gerust nog even langs om te neuzen tussen de uitverkoopartikelen!)

Vanaf 21 november a.s. is men, ook voor de inkopen voor de feestdagen, van harte welkom in de Assendorperstraat nummer 33. Ruim 35 jaar geleden startte ook in Zwolle een wereldwinkel. Sindsdien is het begrip ‘eerlijke handel’ bij het gemiddelde publiek bekend. Velen zijn zich er inmiddels van bewust hoe belangrijk het is dat medemensen in arme landen een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen. Een prijs die niet onder druk staat van tussenhandelaren. Gelukkig zijn ook steeds meer mensen gemotiveerd om ‘eerlijke’ producten te kopen.

Inmiddels verkopen ook enkele warenhuizen en supermarkten FAIR TRADE  artikelen, een ontwikkeling die wij toejuichen. Men zal wellicht denken : is dat geen concurrentie? Nee, de wereldwinkel vindt uitbreiding van ‘eerlijke handel’ juist gunstig. De derde wereld produceert meer dan de inmiddels bekende koffie en chocolade. In de wereldwinkel kan men met tal van andere bijzondere producten kennismaken.

Wereldwinkel Zwolle gaat zich nu meer specialiseren. Denk daarbij aan bijzondere koffie- en theesoorten, uitgelezen wijnen, handgemaakte sieraden, exclusieve cadeaus en nog veel meer. Het assortiment zal sneller gaan wisselen en meer thematisch worden aangeboden. Daarnaast willen de medewerkers van Wereldwinkel Zwolle extra accent leggen op voorlichting en educatie.

In verband met de verhuizing houdt de winkel GROTE OPRUIMING aan de Thorbeckegracht 12A van 5 tot 17 november 2007. Weet wel: een cadeau gekocht in de wereldwinkel betekent zekerheid voor de producent. Vanaf 21 november 2007 is Wereldwinkel Zwolle te vinden aan de Assendorperstraat 33, men is van harte welkom.

 

Artikel delen:

Reageer