Politie ontslaat agente wegens winkeldiefstal

Zwolle – De politiechef van de eenheid Oost-Nederland heeft met ingang van 5 februari 2016 een medewerkster van de eenheid Oost-Nederland ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim.

politie_logo_4.jpg 

De medewerkster was vorig jaar buiten functie gesteld nadat zij was aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dit strafbare feit vond buiten diensttijd plaats. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie stelde een onderzoek in. Op basis daarvan heeft de politiechef geconcludeerd dat de medewerkster zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig plichtsverzuim.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Bij agenten heet winkeldiefstal “plichtsverzuim”?
  Als gewone burgers stelen dan heet dat diefstal en daarvoor moet je dan meestal voor de rechter verschijnen.


  ⚠️ Meld

 2. @Observer

  Ontslag omdat je niet integer bent en daarom niet geschikt als ambtenaar staat los van strafrechtelijke vervolging. Dit bericht geeft helemaal niet aan dat een agent lichter gestraft wordt, hooguit dat er voor agenten (terecht) een hoge standaard is in de uitvoering van hun taken.


  ⚠️ Meld

 3. @Observer: Naast vervolging voor de diefstal heeft zij dus ook ontslag wegens plichtsverzuim gehad. Dubbel gestraft, maar ze had beter moeten weten in haar functie.

  Als jij of ik veroordeeld worden vanwege winkeldiefstal volgt doorgaans een geldstraf of celstraf. Ontslag van je werkgever zal je er doorgaans niet voor krijgen. Tenzij je een beroep hebt waarvoor uit veiligheidsnoodzaak een verklaring van goed gedrag nodig is natuurlijk, want die krijg je dan niet meer vermoed ik.


  ⚠️ Meld

 4. Domme domme meid, heb je een leuke baan doe je dit, verdien je nou zo slecht bij de politie, dat je je goede reputatie zo op het spel zet en of weggooid.
  Politie agenten zijn ook gewone mensen, maar toch.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.