Studenten Landstede treden op als raadsleden

Zwolle – Zo’n 60 studenten van Landstede spelen op 10 en 11 februari in de raadszaal van het stadhuis van Zwolle het Democratiespel. Tijdens de democratiespelen kruipen ze in de huid van een raadslid en gaan ze een beslissing nemen over een (fictief) voorstel van het college van B en W over openbaar vervoer en verkeersveiligheid.

Gerrit van der Kooy van de VVD treedt tijdens het spel op woensdag 10 februari op als wethouder. Dit Democratiespel duurt van 13:00 uur tot 15:00 uur. Op donderdag 11 februari wordt het spel gespeeld van 10:00 uur tot 12:00 uur. Tijdens dit spel zal Michiel van Willigen van de ChristenUnie optreden als wethouder. 
De Democratiespelen worden begeleid door de moderatoren van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. De provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en ProDemos vinden het belangrijk om (jonge) inwoners meer te betrekken bij de democratie en hen zelf te laten ervaren hoe politieke beslissingen worden genomen. Hiervoor hebben zij samen het Democratiespel ontwikkeld. Een Democratiespel kan zowel in het provinciehuis in Zwolle als in gemeentehuizen worden gespeeld. 

Met het project Overijssel doet mee! bereikt de provincie Overijssel jaarlijks meer dan 4.500 jongeren persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen, Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award.

Meer informatie is te vinden via www.overijsseldoetmee.nl/democratiespel 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. En daarvoor moet dus de inhuldiging en diplomering van onze Politiekids wijken?!

  Al weken staat vast dat de nieuwe lichting om 3 uur wordt ingehuldigd en dat de huidige lichting om 4 uur het diploma uitgereikt krijgt.

  En dan ineens nog geen week ervoor het bericht dat alles maar moet opschuiven vanwege een ingelaste raadsvergadering. Geen ingelaste raadsvergadering dus maar een spelletje politiek voor een aantal studenten. Vast ook belangrijk, maar ik vind dit echt niet kunnen, afspraken zijn afspraken, plan die studenten dan op een andere dag in. >:(


  ⚠️ Meld

 2. hahaha
  wat zullen ze al die studenten leren???
  Tijdens het spel democratie is belangrijk maar in het echt?? niet!!
  Gewoon zoveel mogelijk graaien en schijt aan de bevolking hebben..
  vvd en pvda kan er alleen om lachen


  ⚠️ Meld

 3. Weer een reactie van iemand die niet waar ze het over heeft! Toen de politie(kids) binnen kwamen (om 3 uur) waren de jongeren van Landstede al klaar en de deur uit!


  ⚠️ Meld

Reageer