Burgerinitiatief in de zorg

Zwolle – Afgelopen jaar is er veel discussie geweest omtrent de ontwikkelingen in de zorg, waardoor veel initiatiefnemers en ondernemers het heft in eigen hand hebben genomen. Het programma van Café O2: Burgerinitiatief in de zorg van Club Cele op 16 februari a.s. gaat dieper in op de dynamiek tussen burgerparticipatie en professionele zorg.

Wat is zorg? Wat is zorg voor elkaar? En wat heb je als Zwollenaar nodig om die buurman die zorg nodig heeft te ondersteunen? En welke rol spelen professionele zorgverleners in dat proces? Café O2: meer gericht op jij en ik, minder op de politiek. "We nemen ontwikkelingen in de stad onder de loep en gaan op zoek naar wat er nu écht speelt. Zwolse politici kunnen op hun beurt het beleid weer uitleggen. De derde dinsdag van de maand wordt een open dialoog tussen inwoners en politici. Hou jij van doen, kom langs en praat mee!"

Verder praten

In Deel I van Burgerinitiatief in de zorg op 19 januari jl. werd er ingegaan op de relatie tussen burgers en zorgprofessional. Dat riep vragen op als: "Wat is zorg?" en "Wat is zorg voor elkaar?". Deze avond wordt er verder gepraat over de opbrengst van de vorige editie. Te gast zijn Inge Krooshof van Sociaal Wijkteam Noord en fractievoorzitter van de ChristenUnie Zwolle Gerdien Rots. Zij worden geïnterviewd door moderator Sander Wagenman. 
 
Brainstormen

Oprichters van het artistieke onderzoeksproject Jouw zorg is mij een zorg! Anne Marth Kuilder en Willemieke van den Brink onderzoeken welke concepten, ideeën en interventies helpen om buren meer bij elkaar te betrekken. We gaan samen met hen brainstormen over ‘alibi’s’: zogenaamde redenen en argumenten om je buurman/vrouw een handje te helpen. 
 
ZorgQuiz

Tijdens Café O2 zal er een ZorgQuiz zijn met stellingen, vragen en natuurlijk oplossingen! Deze zal gespeeld worden samen met het publiek, onze gasten en ons panel: Ard ten Brinke van jongerennetwerk Hart voor Zwolle en Jan Nijhuis, voorzitter stichting sportpark Marslanden en directeur beroepsopleiding Verzorging & Welzijn van Landstede. Beide zitten bovenop de veranderingen in de zorg.
 
Café O2 is een programma van Club Cele en vindt plaats op 16 februari a.s. vanaf 20:30 in Café Foyé

Artikel delen: