Oranje leeuwin traint meidenteam in Zwolle

Zwolle – Het meidenvoetbalteam Oost-Nederland O17 dat deelneemt aan de prestigieuze Dallas International Girls Cup 2016 krijgt vrijdag 12 februari a.s. een gasttraining van international Marije Brummel op de velden van Be Quick ’28 te Zwolle.

Brummel heeft haar ‘roots’ op dezelfde plek als een groot deel van de speelsters van het Team Oost Nederland O17. Ze kwam in haar carrière onder andere in actie voor SC Klarenbeek en Be Quick ’28. Haar komst geeft extra kleur aan de training van 12 februari en is een mooie gelegenheid voor de meiden die straks naar Dallas, USA, vertrekken om te delen in de kennis en ervaring van echte een kenner! Brummel begon haar carrière bij SC Klarenbeek. Ook speelde zij voor Be Quick ’28 Zwolle, voordat ze de eredivisie betrad. Daar speelde ze voor FC Twente, SC Heerenveen, PSV en PEC Zwolle. Sinds 2014 speelt zij voor Apollon Limassol uit Cyprus en Bristol Academy. Vanaf 2007 maakte Brummel uit van de selectie van het Nederlands Elftal. In de zomer van 2009 nam Brummel deel aan het voor Nederland succesvolle EK.

Van 23 tot en met 27 maart wordt in Dallas, Verenigde Staten, de Dallas International Girls Cup gespeeld. Dit vrouwenvoetbaltoernooi staat hoog aangeschreven en teams mogen er alleen spelen als ze uitgenodigd worden. Er spelen internationaal bekende clubs zoals dit jaar bijvoorbeeld het Engelse Arsenal. Veertien Nederlandse meiden uit het district Oost- Nederland maken in maart hun opwachting in Dallas. De selectie bestaat uit speelsters van SC Klarenbeek, Victoria Boys en Be Quick ‘28.
 
Omdat er vanuit de KNVB geen selectieteam meer is voor deze meiden, heeft de Stichting Ontwikkeling Vrouwenvoetbal Nederland de beloftencompetitie O-21 Oost in haar totstandkoming ondersteund. Vanuit deze competitie zijn de speelsters voor Dallas geselecteerd. In de Verenigde Staten is de positie van vrouwenvoetbal heel wat beter dan in Nederland, deelname aan het toernooi daar, zal de voetbalmeiden en hun sport hier een “boost” geven. Bovendien wordt er ter plaatse gescout door colleges in de VS die beurzen te vergeven hebben. 
 
Het team dat dit voorjaar afreist naar Dallas is uitgenodigd dankzij Leoni Blokhuis van Flowsports, de spelerszaakwaarneemster van veel oranjeleeuwinnen en betaald voetbal speelsters, onder andere Marije Brummel. 
De voorbereiding, reis en het toernooi worden op de voet gevolgd door lokale, regionale en nationale media. U kunt het team ook volgen op Faceboek (Team Oost Nederland) en via Twitter (@DutchiesgoDallas). Alle voorbereidingen, sponsoren en natuurlijk de resultaten in Dallas worden daar vermeld. Meer informatie over het toernooi staat op www.dallasinternationalgirlscup.com. 
Op 4 maart zal de uitzwaaiwedstrijd van dit bijzondere team plaatsvinden in Apeldoorn onder belangstelling van o.a. fans, sponsors, pers, vrienden, verenigingen en familie. 
Artikel delen:

Reageer