Tieners aangehouden voor brandstichting school

Zwolle – De politie heeft dinsdag 9 februari drie jongens van 14 en 15 jaar uit Zwolle aangehouden op verdenking van brandstichting bij een school op het Korianderplein.

160207_grote_brand_westenholte_010.jpg

Zondagavond 7 februari vond de brand plaats. De brandweer heeft de brand geblust. De politie is meteen een onderzoek gestart en riep getuigen of mensen die meer informatie hadden op om zich te melden. Na informatie van een getuige en verder onderzoek kwam de recherche bij de drie verdachten uit. Ze worden verdacht van brandstichting. Twee jongens zijn dinsdag weer heengezonden. Een 15-jarige jongen uit Zwolle zit op dit moment nog vast. De officier van justitie neemt een beslissing over het verdere verloop.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Nou jongens jullie kunnen trots op jezelf zijn, een school in brand steken op jullie leeftijd. Chapeau, dat zullen jullie ouders ook vast heel erg leuk vinden.


  ⚠️ Meld

 2. ze zullen wel zeggen was niet de bedoeling
  ging per ongeluk

  ja ja en roken mogen ze niet wat moeten knaapjes met vuuraansteker op zondagavond ?

  ja fikkie steken :'(


  ⚠️ Meld

 3. Fijn hoor, die leerlingen die nu her en der verspreid zijn door heel Zwolle over verschillende scholen. Leuk voor met name groep 8 om zo af te sluiten. Bah! Ik hoop dat de kosten op de daders verhaald gaan worden. En zet ze ook een middagje op de schandpaal midden in de stad.


  ⚠️ Meld

 4. Ja Jasper wel wanneer er telkens weer overlast is bij die school en omgeving. je kunt je als ouder afvragen waar zit mijn zoon elke avond. Als ouder heb je toch wel in de gaten dat er iets mis is met bepaald gedrag van je kind.


  ⚠️ Meld

 5. Mijn oudes wisten vroeger ook lang niet altijd wat ik uitvrat. Was vaak maar goed ook. En ook met mij is het wel in orde gekomen….


  ⚠️ Meld

 6. @ Bericht door B.b.uit w.a.z, op 10 februari 2016 20:23
  Ach ach wat waren we allemaal braaf vroeger (en nu nog steeds)
  Helemaal gelijk. Je komt steeds vaker zeik verhalen als commentaar tegen. Wat zullen die mensen allemaal een saaie jeugd hebben gehad.
  Wel sneu ,vooral voor de ouders van de jochies,dat dit zo heeft moeten aflopen overigens. Maar de jochies hadden het vast niet zo ingeschat en bedoeld. En ook voor de leerlingen en de leerkrachten van de school heeft dit uiteraard ook een behoorlijke impact.


  ⚠️ Meld

 7. Bericht door B.b.uit w.a.z, op 10 februari 2016 20:23
  Ach ach wat waren wij allemaal braaf vroeger

  Zeker niet, maar nooit geen school in de brand gestoken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.