Staphorster rijdt vier keer sneller met MMBS

Zwolle – In Zwolle werd woensdagmiddag door de politie een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) ter controle aan de kant gezet.

De MMBS, een motorvoertuig dat ingericht is voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden en in Nederland geen kenteken nodig heeft, was gekeurd als type Z1 en mag een maximum constructiesnelheid van 25km/u hebben. Uit een rijproef bleek dat de MMBS bijna 100 km/u kon rijden. De bestuurder uit de gemeente Staphorst kreeg een bekeuring voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ja hoor Staphorst de meest ‘nette”mensen wonnen daar…
  Zondag ochtend zit die waarschijnlijk weer netjes op het bankje in de kerk daar…
  Gewoon keihard aanpakken dat soort gasten…


  ⚠️ Meld

 2. Laat dat dat opvoeren van brommers e.d. maar aan de Staphorster over.
  Overigens is het bij dit soort voertuigen toch ook zo dat je alleen de eerste versnelling kunt gebruiken o.i.d.


  ⚠️ Meld

 3. Het blijft een rare situatie natuurlijk die al veel te lang wordt getolereerd. Het is tijd om de wetgeving aan te passen.
  Vervoersmiddelen dienen speciaal ontworpen te zijn om aan de MMBS te kunnen voldoen. In theorie zou men een vrachtwagen kunnen aanpassen, zodat deze maar 25 km/u kan. Maar ook dan blijft het een levensgevaarlijk object indien bestuurd door een onervaren bestuurder en het ontbreken van de APK plicht.

  Daarnaast zouden ze in het Staphorst geval in ieder geval moeten overgaan tot vernietiging van het voertuig en tenminste een tijdelijke opschorting van het rijbewijs.


  ⚠️ Meld

Reageer