Nieuwe lichting Politiekids Zwolle

Zwolle – Woensdagmiddag werd in het stadhuis van Zwolle afscheid genomen van de huidige groep Politiekids, en werd de nieuwe groep geïnstalleerd. Burgemeester Meijer en wethouder Ed Anker waren namens het college aanwezig bij de ceremonie. Politiekids Zwolle is een samenwerking tussen Politie Team Zwolle, Travers Welzijn, de gemeente Zwolle, Doomijn, atletiekvereniging AV PEC, Sportservice Zwolle en de Brede Scholen in Holtenbroek.

_dsc6249.jpg 

De kinderen komen uit de wijk Holtenbroek en worden begeleid door wijkagent Danny Schoenman, die weer geassisteerd wordt door ondermeer Elwin van Free2move, Bianca van AV PEC atletiek en Mina kinderwerker. De politiekids die klaar zijn met hun opleiding hebben van loco burgemeester Anker een diploma gekregen. De opleiding bestaat uit ondermeer werken aan je conditie, oefenen met een lasergun, leren samenwerken, situatie’s herkennen, oefenen in boevenvangen en natuurlijk een rondleiding door het Politiebureau. Het project Politiekids in Zwolle leidt kinderen op tot Politiekid. De training duurt een half jaar. Het leert kinderen competenties aan, kinderen worden bewust, leren samenwerken en het draagt bij aan het besef van normen en waarden. Kinderen worden in positieve verbinding gebracht met de Politieorganisatie en voelen zich daarmee verbonden. Politiekids vormen een groep. Ze dragen bij aan de veiligheid in de wijk en voeren daarvoor preventieve acties uit.

_dsc6228.jpg

_dsc6242.jpg

_dsc6255.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

_dsc6223.jpg
 
De Politiekids starten met het afleggen van een eed tijdens een officiële beëdiging. Na het doorlopen van het trainingsprogramma moet aan het einde van de opleiding een examen worden afgelegd. Daarna volgt de diplomering. Na het behalen van het diploma dragen ze de titel “Senior Politiekid”. 
 
_dsc6233.jpg
 
_dsc6237.jpg
 
_dsc6253_1.jpg
 
_dsc6248.jpg
 
_dsc6245.jpg 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer