Studiedag over het Jiddische lied

Zwolle – Het Joodse koor Kachol Lawan uit Zwolle organiseert op zondag 13 maart 2016 een studiedag over het Jiddische lied. Iedereen in Zwolle en omgeving die geïnteresseerd is in deze prachtige muziek, is van harte welkom, ook als u zelf geen zanger bent.

Van 11.00 tot 15.00 uur valt er veel te leren. ‘s Morgens zullen de docenten Johan Dekker en Ingrid Petiet u wegwijs maken in de wereld van het Jiddisch: Wat is dat voor een taal? Waar werd en wordt Jiddisch gesproken? Waar is het Jiddische lied ontstaan? Wat zijn de thema’s en de muzikale kenmerken ervan? ’s Middags wordt een workshop verzorgd door Carla da Silva, een ervaren Jiddische zangeres. Tijdens deze workshop kunnen deelnemers praktisch oefenen met verschillende soorten van Jiddische liederen.

De kosten voor deze studiedag bedragen €12,50. Hebt u interesse? Dan kunt u een mailtje sturen met uw naam, adres en telefoonnummer naar info@kachollawan-zwolle.nl. U krijgt het precieze programma toegestuurd met alle verdere gegevens. 
Deze studiedag is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernard Fonds en van de gemeente Zwolle.
Over de docenten:
Johan Dekker is actief betrokken bij de Stichting Judaica Zwolle. Hij geeft cursussen over de Jiddische taal en cultuur. Ingrid Petiet is onder meer rondleider in de Zwolse synagoge. Ze heeft in Weimar cursussen in de Jiddische taal gevolgd. Daarnaast is ze deelnemer geweest aan diverse symposia in binnen- en buitenland over de Jiddische taal en de Jiddische muziek. Al zeker vijfentwintig jaar volgt ze workshops Jiddische muziek bij docenten (vaak vertolkers van dat lied) van over de hele wereld.
 
Carla da Silva is zangeres en docente van het Jiddische lied. In 1994 besloot zij zich te specialiseren in deze stijl en volgde daarvoor vele taal- en muziekcursussen in Oxford, New York, Londen, Parijs en Weimar. Zij geeft zangworkshops, concerten en lezingen over de Jiddische muziek en literatuur (zie jechida.nl). Carla is zangeres bij Klezmer & Co, Duo Malka en Di Sheyne Sisters.  Daarnaast is zij docente Engels bij het VWO en HBO te Groningen.

Artikel delen:

Reageer