Politieke jongeren willen meer afvalscheiding

Zwolle – Op verschillende plekken in Zwolle is het niet of nauwelijks mogelijk gescheiden afval in te zamelen. Voorbeelden hiervan zijn de binnenstad, grote delen van Assendorp en rondom de hoogbouw in Holtenbroek. Juist op die plekken wonen veel studenten, die nu deze mogelijkheid ontnomen is om bij te dragen aan een schonere stad. Dat stellen alle Politieke Jongerenorganisaties (PJO’s) die actief zijn in Zwolle en omgeving. Omdat de PJO’s vinden dat alle Zwollenaren de mogelijkheid moeten hebben om hun afval gescheiden in te zamelen, roepen zij het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad op die mogelijkheid te realiseren.

Ruben van de Belt, voorzitter van PerspectieF Zwolle (ChristenUnie-jongeren): “Zwolle heeft belangrijke stappen gezet in de richting van een duurzame gemeente, maar is er nog niet. Juist de Zwollenaren van de toekomst moeten de kans krijgen daar een bijdrage aan te leveren.” Vooral in vergelijking met naburige gemeenten is er nog veel winst te boeken. Casper de Jong van de Jonge Democraten (D66-jongeren): “Binnen het gehele gebied van afvalverwerker ROVA IJssel-Vecht zijn er slechts twee gemeenten die per inwoner meer restafval produceren dan Zwolle. Met het gescheiden inzamelen van afval is hier veel verduurzaming te behalen.”

Op 15 februari besluit de raad over de wijze waarop wethouder Van As het ‘Gemeentelijk Grondstoffenplan 2016-2020’ gaat vormgeven. De PJO’s (CDJA, DWARS, JD, Jonge Socialisten, JOVD, PerspectieF, en ROOD) hebben de oproep per brief aan het college en de raad gestuurd.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. In assendorp is er bij de jumbo papier container glas containers plastic containers. Alleen groen afval container mis ik… en ik neem aan dat studenten is assendorp ook naar de jumbo boodschappen doen! Dus ze zijn gewoon te lui om hun eigen afval te scheiden de mogelijkheid zijn er!!!!


    ⚠️ Meld

  2. Zal fijn zijn als je het dan om de hoek kunt inleveren. Dit ipv alleen bij een winkelcentrum oid. Het motiveert niet echt om een takke eind te moeten sjouwen met je rommel voor je het kwijt kunt. Dan alles maar in de grofvuil container.


    ⚠️ Meld

Reageer