Voorbereidende werkzaamheden Willemskade

Zwolle – Van februari tot november 2016 vinden diverse voorbereidende werkzaamheden plaats voor de reconstructie van de Willemskade. De werkzaamheden veroorzaken beperkte hinder voor weggebruikers. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

willemskade.jpg
Foto: Gemeente Zwolle

Het voorbereidende werk vindt plaats op de Willemskade, delen van de Rieteweg, Westerlaan en de Nieuwe Veerallee. De activiteiten bestaan onder meer uit: het verwijderen van de bestaande fietsenstalling in hoek Westerlaan – Willemskade; het kappen van bomen en verwijderen van het bestaande struikgewas; het verwijderen/verplaatsen van obstakels zoals paaltjes, lichtmasten en borden; en het verleggen van kabels en leidingen.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden op de Willemskade en aanliggende straten zijn herinrichtingswerkzaamheden op twee andere locaties meegenomen. Als eerste de aanpassingen aan de fietsroute Emmawijk. Dit betreft de kruispunten Emmawijk – Parkweg en Emmawijk – Burgemeester van Roijensingel. De activiteiten vinden plaats in de zomervakantie 2016. De tweede locatie is de kruising Burgemeester van Roijensingel – Zeven Alleetjes. In verband met de komst van bibliotheek Stadkamer aan de Zeven Alleetjes wordt deze kruising aangepast. Het werk vindt plaats in oktober 2016.

De reconstructie van de Willemskade, die in de periode van maart 2017 tot en met november 2017 gepland staat, maakt onderdeel uit van het project Bereikbare Binnenstad van de gemeente Zwolle. Met de aansluiting op de toekomstige busbrug over het spoor vormt de nieuwe inrichting van de Willemskade het sluitstuk voor de openbaarvervoerroute met vrijliggende busbaan tussen het NS-station en de Katerdijk. De provincie Overijssel heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor de realisatie van de openbaarvervoerroute. Op www.zwolle.nl/willemskade  staat informatie over de laatste ontwikkelingen in het reconstructieproject.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. VAn een snellere doorstroming van het verkeer is geen sprake.Het duurt zeld minuten langer.Bijj de stoplichten te hoogte van kamperpoort is het net 3 auto’s dan staat het licht alweer op rood.Het ziet er mooi uit maar effectief is het niet voor het gewone verkeer.Met uitzondering van het openbaar vevoer.


  ⚠️ Meld

 2. @Jos Bakker:
  Helemaal mee eens.
  Ik kom er zelf als fietser langs en erger me dood aan de lange wachttijden bij de diverse verkeerslichten op de vernieuwde Pannenkoekendijk.


  ⚠️ Meld

 3. Ach werk tis verschaffing.Over een paar jaar komen die verkeersdeskundigen van de gemeente Zwolle er wel weer achter hoe belachelijk en stom ze het hebben uitgedacht.
  Verkeersdeskundigen?? Hahaha ze kunnen nog niet eens een tuinpaadje aanleggen.


  ⚠️ Meld

 4. Het ziet er mooi uit maar effectief is het niet voor het gewone verkeer.Met uitzondering van het openbaar vevoer.

  klopt…

  door els, op 11 februari 2016 13:25
  Waarom die haast?

  ja russtuúúúgg 8)


  ⚠️ Meld

 5. @Aja, volgens mij staat op dat parkeerterrein een in een hoekvorm gebouwde fietsenstalling. Vroeger parkeerder de PTT medewerkers hun fiets daar vermoed ik. Ik vermoed ook dat dit kleine bouwwerkje plat moet omdat die nieuwe bus-flyover daar begint.


  ⚠️ Meld

Reageer