Greijdanus fietst ruim 10.000 euro bij elkaar

Zwolle – Woensdag was het op het Greijdanus College in Zwolle een spinningmarathon waarbij geld werd ingezameld voor de Triple Challenge. In juni fietst een groep leerlingen drie dagen, op drie verschillende bergen, voor drie goede doelen; Compassion, de Hersenstichting en Stichting Present Zwolle. Met de spinningmarathon is ruim 10.000 euro ingezameld.

foto_-_spinningmarathon.jpg

Woensdagochtend om 8.30 uur begon de eerste groep fanatiek met spinnen. Na een uur stevig sporten stonden de leerlingen uitgeput maar tevreden naast hun fiets. Met deze prestatie brachten ze elk minimaal 40 euro sponsorgeld in voor de Greijdanus Triple Challenge. Van 8.30 tot 16.30 uur stond de hele school in het teken van de spinningmarathon. In de pauzes stonden grote groepen leerlingen in de aula om de fietsers aan te moedigen. Elk uur fietste er een nieuwe deelnemer op één van de spinningfietsen. Aan het einde van de dag bleek dat dit het prachtige bedrag van 10.929 euro heeft opgebracht.

Het Greijdanus College heeft sinds dit schooljaar een fietsgroep die zich inzet voor goede doelen. In juni gaat de groep een uitdaging aan, de Triple Challenge. Liesbeth Hooijmeijer, decaan, is een van de initiatiefnemers: "Op dag één fietsen we in Limburg de Cauberg en de Keutenberg op. Daarna gaan we naar de Vogezen waar we op dag twee de Grand Ballon op gaan fietsen. En dag drie is de topper: dan beklimmen we de Alpe d’Huez! Deze spinningmarathon geeft alvast een flinke boost, het is zo mooi om te zien hoe betrokken de leerlingen zijn en zich inzetten voor de goede doelen." Meer informatie over de Triple Challenge staat op www.greijdanus.nl/triplechallenge .

Artikel delen:

Reageer