Titelverdediger Bordeaux Groen verliest

Zwolle – In de woensdag hoofdklasse van de WRZV zaalvoetbal competitie wist De Belgische Keizer 2 het hoger genoteerd Bordeaux Groen in een spannend duel met 5-3 te verslaan. Het was vooral keeper van de ‘Belg’ Jan van Blanken die de een hoofdrol vertolkte. Met de openingstreffer en goed keeperswerk bezorgde van Blanken uiteindelijk de overwinning voor de Belgische Keizer.

YBC was niet opgewassen tegen koploper en titelfavoriet de Blazende Veiligheid. Het spoorwegen team van speler-coach Karadeniz wist met 14-5 te winnen en wederom drie punten bij te schrijven. Degradatiekandidaat FC Hummel boekte een verrassende en belangrijke overwinning. Middenmoter Neptunes’12 werd met 2-11 verslagen. The Green Room ‘Jan Groen’ wist wederom niet te winnen en moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Aqua Comfort Zwartewaterland. Poppe Advocatuur pakte een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. Het duel tegen Europanel eindigde in 6-6.

In de eerste klasse B boekte rode lantaarndrager Zwolle Zuid een verrassende 5-4 zege op Allesoverrechten.nl. Keijl Flevoland won in een sportief duel met 15-5 van Roede Vooruit. Met keeper Marcus Jan Schiere op doel moest MacsMoves toch de meerdere erkennen in All Stars en verloor met 2-6. ZVT Edon won met liefst 10-1 van Ramenblinderenzwolle.nl.
 
L&M Workwear was met 7-4 te sterk voor Brockbernd. Verder werd in de tweede klasse B al eerder de wedstrijd tussen Campingteam 3 en The Black Ties gespeeld. Campingteam 3 wist dit duel met 10-4 te winnen.
 
Tabonon Sportschool wist in de hoofdklasse A een gemakkelijke overwinning te boeken op Dozend. Zowel VT Benz als Gebroeders Postma volgen op gepaste afstand. Beide teams wisten hun wedstrijd ook om te zetten in winst. Postma won met 9-6 van Woord & Daad en VT Benz was met 10-7 te sterk voor Kletsen en Proeven. Bola-Lah! miste de aansluiting met de subtop door een terechte 2-6 nederlaag tegen het sterk spelend Diaspora. 
 
In de eerste klasse A werd één duel gespeeld. Exact en VIPS speelden met 2-2 gelijk en konden beiden een punt bijschrijven.
De koploper in de tweede klasse A Zvv Present versloeg Bluefinger Wolves met 6-3 en zette wederom een stap in de richting van promotie naar de eerste klasse. De supporters van PEC Zwolle lijken steeds beter op dreef te komen in de competitie. De 0-2 nederlaag tegen Citysnack FC lag niet zozeer aan de verdediging maar des te meer aan het ontbreken van scorend vermogen in het team.  OHM verloor met 0-10 van Asero Futsal. 2Connext Zwolle en de Bever Boys speelden met 4-4 gelijk. Bola-Lah! satu won met 10-5 van AA Taxi Zwolle.
 
De volgende competitieronde is op maandag 15 februari en woensdag 17 februari. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen. 
 
Op vrijdagavond 12 en 19 februari as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Jesse Betaze en Richie Kartosonto.
 
Jeugd in de leeftijd  10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf Aanmelden is niet noodzakelijk. Voor vragen kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl .

Artikel delen:

Reageer