Berkum ontvangt lastig KHC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen KHC, een ploeg waar de Zwollenaren in de uitwedstrijden een paar keer een ongenadig pak slaag van kregen. Om de kansen op een periodetitel levend te houden zal Berkum het nu dus thuis veel beter moeten doen. "We hebben het altijd heel lastig tegen KHC. Voetballend moeten wij, zeker thuis, beter kunnen zijn maar we zullen hun spitsen de hele wedstrijd goed in de gaten moeten houden," beseft Berkum-speler Jordi Lemmens. Zijn collega Frank Hoolsema verwacht zo ongeveer hetzelfde: "KHC zal er vol op klappen, dat weet je van te voren."

KHC doet het ook dit seizoen weer goed in de 1e Klasse D. Na een verdienstelijke en toen toch wat verrassende zesde plek vorig jaar staan de Kampenaren nu op een vijfde positie met 21 punten uit 15 duels. Desondanks liet de ploeg van trainer Herman Oosterhaar in de laatste competitiewedstrijd een akelige steek vallen, want twee weken geleden ging KHC in eigen huis met liefst 2-4 onderuit tegen hekkensluiter Enter Vooruit. De Kampenaren, volgens eigen zeggen vooral zwak in de verdediging, stonden toen binnen enkele minuten al met 0-2 achter. KHC kreeg vervolgens via twee strafschoppen de kans om langszij te komen maar dat mislukte omdat Ajran Bults de eerste penalty miste. De Kampenaren bleven jagen op de gelijkmaker maar toen Enter Vooruit na rust op 1-3 en zelfs 1-4 kwam was de strijd gestreden. Invaller Jeffrey van der Vlist, in het verleden ook actief bij Berkum, maakte er in blessuretijd nog wel 2-4 van maar dat was lang niet genoeg om de eerste (!) overwinning van Enter te verhinderen.

Berkum kijkt terug op een uitstekende competitieserie, waarin de Zwollenaren sinds 17 oktober ongeslagen zijn en de laatste vier duels allemaal werden gewonnen. Twee weken geleden werd middenmoter DTS Ede in eigen huis op een 0-3 nederlaag getrakteerd, al duurde het lang voordat er echt afstand werd genomen en vielen de laatste twee doelpunten pas in de slotminuten. Door deze fraaie reeks staat Berkum nu in 1D bovenaan in de strijd om de tweede periode, waarvoor nog maar twee wedstrijden resteren. De ploeg van trainer Willem Brouwer kan dus met winst in het duel tegen KHC uitstekende en mogelijk zelfs beslissende zaken doen in de pogingen om het eerste prijsje van dit seizoen binnen te hengelen.

Daar staat tegenover dat KHC, na het toch wat beschamende verlies tegen rodelantaarndrager Enter Vooruit, gebrand zal zijn op eerherstel. Bovendien bewezen de Kampenaren eerder dat ze zeker tegen Berkum niet gemotiveerd hoeven te worden. "Dat KHC verloren heeft van Enter zegt mij niets, dat is een team dat een heel ander type voetbal speelt dan wij. KHC zet bovendien tegen Berkum altijd een stap meer dan tegen andere ploegen," waarschuwt Berkum-verdediger Jordi Lemmens. Het duel tussen Berkum en KHC wordt zaterdag geleid door de Twentse scheidsrechter Rob Olde Klieverink, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: