Zwolse studenten voeren actie

Studenten in Zwolle voeren actie tegen de plannen van minster Plasterk van Onderwijs. Ze rijden rond met een soepbus voor studenten en verzamelen handtekeningen.

Vanavond richten ze op de Grote Markt in de openlucht een studentenkamer in waar 20 studenten de nacht doorbrengen. Minister Plasterk wil een miljard euro vrijmaken voor leraren-salarissen en overweegt dat uit het budget voor hoger onderwijs of studiebeurzen te halen. Voor studenten is dat geen optie, omdat de problemen daar alleen mee verschoven worden. Ze willen dat op alle ministeries naar extra geld voor de leraren wordt gezocht.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Waarom gaan ze niet collecteren ipv gratis te overnachten op de grote markt? 😉 😀
  Dat miljard heb je dan welliswaar niet meteen, maar alle beetjes helpen toch, nietwaar? :- 😀


  Maak melding

 2. Trouwens…. voor de mensen die in de nagemaakte studentenkamer gaan slapen…. succes! Het lijkt me geen gemakkelijke opgave om 20 mensen in een studentenkamer te laten slapen. Studentenkamers staan immers niet bekend om hun royale oppervlak. Anyway… succes (én veel plezier, want het moet natuurlijk ook een beetje een gezellig nachtje worden he?!) 😉 😀


  Maak melding

 3. Ik denk dat de gemiddelde studentenkamer niet zo klein is hoor. Daar passen echt wel 20 slaapzakken in…

  En het zou erg mooi zijn als ze hun huur een nacht niet hoeven te betalen, zoals jij het stelt, maar ik denk toch dat de werkelijkheid net iets anders uitpakt…

  Kortom: petje af en ik heb de landelijke petitie al getekend, want wat de minister wil, is natuurlijk absud.

  Wat de studenten eerder deze week zeiden (uit al onze zakken de salarissen betalen) zou echter ook wat vreemd zijn, want dan betaal ik straks dus mijn eigen salarisverhoging?


  Maak melding

 4. Sinds wanneer betekent een hoger salaris voor het onderwijzend personeel beter onderwijs?
  Geef het onderwijzend personeel een prestatie loon.
  Aantal leerlingen x cijferhoogte x een x-bedrag.
  Wedden dat kwaliteit boven komt drijven.  Maak melding

 5. x cijferhoogte

  Dat kan, zolang de lat maar op dezelfde hoogte blijft liggen.
  Maar het lijkt erop dat de prestatienorm al negatieve gevolgen heeft voor de scholen in het algemeen gezien de afnemende kwaliteit.  Maak melding

 6. Twintig slaapzakken kan ik oo kwel kwijt in mijn kamer hoor, maar lang geen twintig slapende mensen! En… de mensen die ik ken en op kamers wonen, kunnen bijn mijn weten ook geen twintig mensen laten slapen. Maja, daar gaat het niet om, toch?

  Anyway, om weer ontopic te komen…. was er twee á drie jaar geleden ook al niet zo’n actie? Toen hebben studenten (ook van SOOZ) in een iglo geslapen omdat én de gemeente zwolle én toemalig staatsecretaris Rutte de studenten toen letterlijk en figuurlijk in de kou liet staan.

  Succes en warmte toegewenst vannacht!


  Maak melding

 7. Jaaaaaa laten we dat keer cijferhoogte doen… slim hoor! En hoe ga je dan vergelijken wie de cijfers te ver opgehoogd heeft?
  Domme actie dus!


  Maak melding

Reageer