SP: Zwolle moet overnamebod TSN steunen

Zwolle – De gemeenteraadsfractie van de SP wil dat Zwolle ingaat op het aanbod van Buurtzorg Nederland om TSN in de stad over te nemen. Buurtzorg stelt gemeenten, die 21 euro betalen voor huishoudelijke ondersteuning (HH1), een overname van het vrijwel failliete TSN thuiszorg voor. Wat de SP betreft biedt dit aanbod goede kansen voor Zwolle.

De SP zal het college maandag door middel van een motie vragen in te gaan op dit voorstel. Sandra Drost, gemeenteraadslid namens de SP: ‘Buurtzorg stelt de markt van huishoudelijke verzorging te willen verbeteren door te laten zien dat het niet alleen om winst hoeft te gaan. Het gaat de SP om solide arbeidsvoorwaarden, vakmanschap en goede tarieven, en hoort kwalitatieve hoogstaande zorg verder vooraan te staan. TSN lijkt nu de beste mogelijkheid te bieden om dit te leveren.’ Drost: ‘Doordat TSN nu op de rand van een faillissement staat, zijn zorgvragers bang hun vaste hulp te verliezen, wat veel onrust brengt. Voor veel mensen is een vertrouwd gezicht, iemand die goed weet wat iemand nodig heeft, erg belangrijk. Ook voor werknemers van de organisatie zou een overname door een partij als Buurtzorg een einde kunnen brengen aan de onzekerheid die op dit moment onder het personeel heerst.’

Artikel delen:
Reacties 5
 1. De gemeente zal weinig of geen keuze hebben dan dat men in moet gaan op de extra kosten eis van Buurtzorg.

  Daarbij zal het Buurtzorg straks niet meer zijn maar een nieuwe stichting of een B.V. onder de pet van Buurtzorg waaronder dit deel zal gaan vallen.
  (slimmere constructie in deze roerige tijden..)

  En verder nogal naief om te veronderstellen dat alles van en bij voormalig TSN (personeel en cliënten) bij hetzelfde zal blijven.

  De branchevereniging schreef onlangs dat de prognose is dat ca. 80% van de (huishoudelijk) zorg verlenende bedrijven binnen 2 jaar failliet zal zijn.

  Men komt kennelijk niet uit met gemiddeld 42 euro per cliënt per week (dat is wat er voor staat).

  Als uw buurman 3 uur nodig heeft dan blijft er voor u nog 1 uur over.
  En ook dan redden die bedrijven het niet..  ⚠️ Meld

 2. Hehe, eindelijk een positief bericht over een organisatie die gaat voor kwaliteit in de thuiszorg. Het gaat in dat werk niet alleen om schoonmaken, maar ook om signaleren en het heeft een belangrijke sociale functie, ook tegen de eenzaamheid in de samenleving.
  Dat is een belangrijke bijdrage in de zorg voor mensen.

  Wat de voorwaarden voor de thuiszorg betreft: iedereen wil toch een normaal loon voor werk? Waarom thuiszorgers dan niet?

  En wat de andere bedrijven betreft: er is een pot van 60 miljoen aan de gemeenten beschikbaar gesteld voor noodlijdende thuiszorgorganisaties, dus gemeenten kom maar over de brug!

  En: Laat het in de maatschappij eens niet alleen over geld gaan, maar over menselijkheid en omzien naar elkaar.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.