Hennepkwekerij aangetroffen aan de Popovstraat

Zwolle – Naar aanleiding van een melding werd op donderdag 11 februari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Popovstraat in Zwolle aangetroffen. In een woning werden 211 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

politienieuws.jpg 

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Het wordt tijd dat de overheid er eens hard over nadenkt of het gedoogbeleid nog wel van deze tijd is en of Nederland er niet bij gebaat is om softdrugs te legaliseren.
  Door softdrugs -en met name de teelt ervan- uit de illegale hoek te halen, zullen gevaarlijke situaties zoals het aftappen van stroom en zulks minder voor gaan komen. Je hoeft niet zelf softdrugs te gebruiken om in te zien dat het huidige gedoogbeleid zijn langste tijd heeft gehad.


  ⚠️ Meld

 2. Eens zez. Maar de VVD steekt zijn kop in het zand en wil er nixxx over horen. Terwijl bijvoorbeeld behoorlijk wat burgemeesters van (grote) steden, veel verder zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Wat heeft de VVD hier nu weer mee te maken Dick? Het is echt niet alleen de VVD die tegen legalisering van soft-drugs is. Ikzelf zou het wel een goede zaak vinden.


  ⚠️ Meld

 4. Eens Bernard, ik ben ook voor verstrekking van hard-drugs, uiteraard onder begeleiding van artsen en andere zorgverleners in die sector. De criminaliteit die voortkomt uit het huidige drugsbeleid is een groot maatschappelijk probleem.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.