CCC-leerling wint ronde Junior Speaking Contest

Zwolle – Op donderdagmiddag 11 februari vond op het Carolus Clusius College de Junior Speaking Contest Regional Rounds plaats. De Junior Speaking Contest is een landelijke wedstrijd van EP Nuffic voor leerlingen uit de tweede en derde klas van het tweetalig onderwijs. Tien noordelijke tto-scholen deden mee aan deze regionale ronde op het CCC. Het thema van dit jaar was ‘Simply speechless’.

Alle deelnemende leerlingen speechten drie minuten lang binnen het thema. Een externe jury bestaande uit Henk La Roi, Sally Ann van de Velde en Zelda Maclear, beoordeelden de leerlingen op inhoud, originaliteit, overtuigingskracht, presentatie en de manier waarop de leerlingen vragen beantwoorden. Het was een pittige taak voor de jury, de kwaliteit was dan ook erg hoog. De leerlingen waren goed voorbereid, want het is niet niks om voor een publiek van 150 mensen je verhaal te vertellen. In totaal deden er 17 leerlingen mee van 10 verschillende scholen.

De winnaar van de tweedejaars ronde was Ruqaya Zaki, leerling van Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh uit Assen, met haar speech "Wake-up call to humanity". Winnaar van de derdejaars ronde was Yanaïka Gonzales-Bleumer, leerling van het Internationaal gymnasium Orfeo van het Carolus Clusius College, met haar speech "Exclusion". Rugaya en Yanaïka strijden op 6 april om de eerste plaats tijdens de landelijke Junior Speaking Contest.

Artikel delen:

Reageer