GGD maakt seksualiteit bespreekbaar

Zwolle – Afgelopen week heeft GGD IJsselland veel studenten attent gemaakt op het belang van veilig vrijen en het aangeven van grenzen en wensen. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht vindt GGD IJsselland het belangrijk om jongeren hier bewust van te maken. GGD-medewerkers bezochten daarom verschillende ROC’s in de regio IJsselland om zoveel mogelijk studenten te bereiken tijdens de Week van de Liefde. En dat is gelukt!

foto_van_actie.jpg

GGD-medewerkers braken in tijdens lessen en lieten studenten enkele opdrachten uitvoeren. Ze werden gevraagd om hun mobiel te pakken en naar de website www.sense.info te gaan. Daarbij kregen ze drie vragen waarvan de antwoorden op de site van Sense te vinden waren. Onder andere: ‘Welke soa komt in Nederland het meest voor?’ Via deze laagdrempelige manier maakten de GGD-medewerkers seksuele gezondheid bespreekbaar. Marleen van der Horst, medewerker van GGD IJsselland, merkte dat de studenten erg geboeid waren door de actie. Zo vroegen studenten zich af hoe je een soa kunt herkennen. Ook werden er vragen gesteld over anticonceptie. "Door met jongeren in gesprek te gaan over liefde en relaties maak je deze onderwerpen bespreekbaar en creëer je bewustwording", legt Marleen uit.

‘De boodschap die GGD IJsselland tijdens de Week van de Liefde overbracht was: ‘vrij veilig en doe niets tegen je zin in’. Marleen kijkt terug op een zeer geslaagde Week van de Liefde waarbij veel studenten zijn bereikt. GGD IJsselland wenst iedereen een zoete, maar vooral veilige Valentijnsdag.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Door met jongeren in gesprek te gaan over liefde en relaties maak je deze onderwerpen bespreekbaar en creëer je bewustwording”, legt Marleen uit,…tja Marleen >:(


    ⚠️ Meld

  2. B.b uit W.a.z. ???
    Ben je misschien nog uit de tijd dat men alleen seks had door de broekspijp om kinderen te krijgen ?
    Gelukkig mag je er tegenwoordig van genieten.


    ⚠️ Meld

Reageer