Berkum strandt bij 0-0 tegen KHC

Zwolle – Berkum is in eigen huis tegen KHC, in een af en toe behoorlijk saai duel, niet verder gekomen dan een doelpuntloze remise en daarmee maakten de Zwollenaren de strijd om de tweede periodetitel in de 1e Klasse D extra spannend.

khc_160213-3_medium.jpg

"KHC is voor een puntje gekomen en dat is ze gelukt. Dan heb je creativiteit nodig om dat open te breken maar daar ontbrak het bij ons vandaag aan," zag Berkum-trainer Willem Brouwer. "Het was te veel nét niet. Ik geloof dat we wel tien keer buitenspel hebben gestaan in situaties die beslissend hadden kunnen zijn." Berkum had in de eerste helft meer balbezit maar verzuimde daar echt van te profiteren, al kreeg de thuisclub al na een minuut of 10 een dot van een kans. Na een goede actie van Chris van der Meulen op links werd de inzet van Johnsen Bacuna van de doellijn gehaald door KHC-verdediger Brenn de Lange. Uit de rebound kreeg Ruud Wellenberg vervolgens een vrije schietkans, maar zijn schot eindigde hoog boven het Kamper doel. Nadat uit een corner een kopbal van Berkum-verdediger Jordi Lemmens rakelings naast ging kreeg Berkum het even later even benauwd toen een schot van de sterke KHC-middenvelder Burak Alp door Berkum-keeper Dominic van Hoof maar nét tot corner kon worden verwerkt. KHC haalde vlak daarna opgelucht adem toen, na een vrije trap, een kopbal van Jori Spang vlak naast zijn eigen doel verdween.

khc_160213-10_medium.jpg

khc_160213-7_medium.jpg

khc_160213-2_medium.jpg

Na rust oogde het spel lange tijd behoorlijk rommelig, waarbij Berkum na een uur door het oog van de naald kroop. Ibrahim Tuncer leek met een hakbal voor een Kamper voorsprong te gaan zorgen, maar scheidsrechter Olde Klieverink had ook hands geconstateerd zodat dat KHC-feest niet doorging. Direct daarna dreunde een hard schot op de lat boven Berkum-doelman Van Hoof en moesten de Zwollenaren in de daarop volgende chaotische scrimmage alle zeilen bijzetten om een achterstand te ontlopen. Na ruim een uur spelen werd aan de andere kant een doelpunt van Chris van der Meulen afgekeurd wegens buitenspel. Berkum zette meer pressie om met een slotoffensief alsnog de winst binnen te slepen, maar zag kort voor tijd dat ook een inzet van Youp Kok van de doellijn werd weggeramd. Toen direct daarna een kopbal van Kok net naast vloog was de remise voor Berkum, na vier overwinningen op rij, een feit.

Bovenaan in periode
Met die puntendeling blijft Berkum op een derde plaats in de 1e Klasse D staan maar is de afstand tot de concurrentie, die vandaag de volle buit wél pakte, weer opgelopen. In de strijd om de tweede periodetitel blijft Berkum nog bovenaan maar moet de ploeg van trainer Brouwer volgende week uit bij FC Zutphen winnen om die prijs te pakken.

Berkum-KHC, 13 februari 2016
Eindstand: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Rob Olde Klieverink
Gele kaarten: Jordi Lemmens, Youp Kok (Berkum), Arjan Bults, Tom Diender (KHC)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Bram Pool (26. Thom Kooke), Jasper van der Stouw, Jason Huisman (68. Frank Hoolsema), Ruud Wellenberg (76. William Potkamp), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Youp Kok, Johnsen Bacuna
Opstelling KHC: Demi Loet-Loetoer, Nick Notrot, Arjan Bults (85. Lesley de Munnik), Justin Drost, Burak Alp, Kevin Isidora (79. Jeffrey van der Vlist), Tom Diender, Leroy Knol, Ibrahim Tuncer (68. Erik Post), Jori Spang, Brenn de Lange

Artikel delen: