PEC Zwolle wint met 3-1 van Feyenoord

Door Redactie

|   Laatste wijziging

Zwolle -PEC Zwolle heeft de traditie met thuisoverwinningen op Feyenoord voortgezet. Ditmaal is Zwolle met 3-1 te sterk voor de Rotterdammers, die daardoor voor de zevende keer op rij een nederlaag moeten incasseren.  "In de rust staat het 1-1 terwijl je drie minuten minder bent geweest. We bleven knokken en kregen vertrouwen. Ik heb genoten. Dit was een van de mooiste thuiswedstrijden in drie jaar PEC Zwolle", vindt trainer Ron Jans.

img_0520.jpg

Voorafgaand aan het duel waren velen druk in de weer om het veld sneeuwvrij te krijgen. De inspanningen waren niet voor niets, scheidsrechter Serdar Gözübüyük keurde het veld goed. Het bleek uiteindelijk niet voor niets. Na een moeizame openingsfase brak de wedstrijd na de openingstreffer van Lars Veldwijk open. De spits werd diep gestuurd door Wout Brama en rondde beheerst af met zijn linkerbeen. ,,Als ik op snelheid kom, ben ik best rap", glunderde de spits. Niet veel later kwam Veldwijk opnieuw oog in oog met Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. Ditmaal redde Vermeer bekwaam. Ook Thomas Lam stuitte op de doelman van de Rotterdammers. Queensy Menig had pech toen hij, na een prima solo, zijn schot uiteen zag spatten op de buitenkant van de paal. Uit het niets kwamen de bezoekers langszij. Sven van Beek kopte raak uit een hoekschop van Jens Toornstra. In die fase had Bilal Basacikoglu de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ook op voorsprong kunnen zetten, maar Mickey van der Hart redde bekwaam.

img_0510.jpg

img_0459.jpg

img_0455.jpg

In de tweede helft was het opnieuw Veldwijk die Zwolle op voorsprong zette. Ditmaal kon hij doorlopen richting het Rotterdamse doel, zonder dat er een Feyenoorder hem aanviel. Na dat doelpunt bleef de ploeg van Jans de betere. Er waren kansen voor onder meer Bart Schenkeveld en Menig, maar de linksback schoot naast terwijl de linksbuiten de bal op de lat stifte. ,,Daar baalde ik wel van, ik had minstens moeten scoren", vond Menig. In de slotfase probeerde Feyenoord het wel. Kingsley Ehizibue maakte, Veldwijk legde de bal breed, het in de counter af. Daarmee sloot Zwolle een serie van vier wedstrijden zonder overwinning af. Bovendien mocht Mark Bruintjes vlak voor tijd zijn debuut maken. ,,Een zege van het collectief", glunderde Jans.

img_0486.jpg

Komende vrijdag komt PEC Zwolle alweer in actie. Dan reist de formatie van Ron Jans af naar Den Haag voor het duel met ADO Den Haag. De aftrap in het Kyocera stadion is om 20.00 uur.

PEC Zwolle – Feyenoord 3-1 (1-1).
Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Schenkeveld, Dekker, Brama (PEC Zwolle), Basacikoglu (Feyenoord)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Schenkeveld (88. Bruintjes), Brama, Dekker, Ehizibue, Marinus (61. Nijland), Menig, Veldwijk

Feyenoord: Vermeer, Nieuwkoop, Van Beek, Botteghin, Kongolo, El Ahmadi, Vejinovic (58. Elia), Vilhena, Toornstra (89. Tapia), Kuyt, Basacikoglu (79. Kramer)

Scoreverloop:
15. Veldwijk 1-0
41. Van Beek 1-1
50. Veldwijk 2-1
90+2. Ehizibue 3-1

Bron: PECZwolle.nl 

img_0537.jpg

img_0550.jpg

img_0559.jpg

img_0571.jpg

img_0637.jpg

img_0668.jpg

img_0725.jpg

img_0749.jpg

img_0816.jpg

img_0887.jpg

img_0893.jpg

img_0928.jpg

img_0947.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “PEC Zwolle wint met 3-1 van Feyenoord”

  1. Opvallend weinig commentaar hier op deze pracht wedstrijd. Valt natuurlijk ook niets te mopperen nu….eat your heart out!!

  2. Zo zie ik het graag! Met z’n allen alles geven, kramp krijgen, maar toch doorgaan en uiteindelijk dik verdient met 3-1 winnen, klasse!

  3. Een heerlijk wedstrijd voor de neutrale toeschouwer maar helemaal voor de fans van PEC! Ik heb erg genoten, met de sneeuw en de oranje bal ook als extra sfeerelement en de algehele sfeer was voor een zondag zeker goed te noemen.

    Hopen dat Veldwijk nu kan doorzetten met zijn goede spel, hij liep Botteghin er mooi uit en hopen dat er punten bij ADO en Cambuur worden gehaald de komende weken.

  4. Met name Schenkeveld voetbalde ook een potje uitstekend zeg! Boven verwachting. Had overigens ook rood kunnen krijgen met die sliding, verder een bijna foutloze wedstrijd.

  5. Laat ze dan ook met dezelfde inzet en strijd voetballen in Den Haag volgende week en niet alleen tegen ploegen als Feyenoord PSV etc. Leuk hoor, die bonus punten, maar dat niveau moet ook tegen Heracles uit, Den Haag uit etc. gehaald worden. Daar ontbreekt het vaak in. Neemt niet weg dat dit 3 belangrijke, welkome punten zijn!

Reacties zijn gesloten.