Tentoonstelling Emmanuelshuizen geopend

Zwolle – De Emmanuelshuizen viert haar 50-jarig jubileum als culturele broedplaats. Dit wordt gevierd met een breed jubileumprogramma. Zondag vond de opening plaats van deze bijzondere tentoonstelling.

 8.jpg

De tentoonstelling is van 14 februari tot en met 8 mei 2016 te bezichtigen in het Stedelijk Museum Zwolle. Tijdens de opening is een publicatie uitgegeven over de Emmanuelshuizen. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Willem Hofman, de eerste bewoner van de Emmanuelshuizen. De publicatie is geschreven door Jan ten Hove en Saskia Zwiers en na uitgifte te koop in Het Stedelijk Museum en de grotere boekhandels in Zwolle.

5.jpg

11.jpg

1.jpg

Ook was er een uitreiking van een cheque ter waarde van € 2300,00 ten behoeve van de tentoonstelling en publicatie door Heleen Brokmeier, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 

Een van de onderdelen van dit programma is de tentoonstelling "Emmanuelshuizen, een gouden broedplaats". Deze brengt de successen, samenwerkingsverbanden en relevante kunstenaars van de Emmanuelshuizen voor het voetlicht. Belangrijke kunstwerken, video’s, foto’s en nieuwsberichten geven in een overzichtelijke presentatie een duidelijk beeld van de broedplaats door de jaren heen. Tegelijkertijd is er in Het Drostenhuis aandacht voor het verre verleden van de Emmanuelshuizen. In de zeventiende eeuw kocht weduwe Anna van Haerst de huizen aan om onderdak te bieden aan alleenstaande vrouwen. 

Estafette-tentoonstelling

Het jubileum van de Emmanuelshuizen als ateliergebouw wordt breed gevierd. Naast de tentoonstelling in het Stedelijk Museum, presenteren alle Zwolse broedplaatsen zich in een estafette-tentoonstelling in Het Langhuis. Deze estafette is te bezichtigen van 14 februari tot en met 3 april.

Samenwerkingsverband
Het project ‘Emmanuelshuizen, een gouden broedplaats’ is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Het Langhuis, Stichting Beeldruimte en Stichting Ateliers Zwolle. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Zwolle, Stichting Ateliers Zwolle, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Emmanuelshuizen, Stichting tot Algemeen Nut Zwolle, Rabobank IJsseldelta, Stichting Hervormd Weeshuis.

2.jpg

4.jpg

6.jpg

9.jpg

10.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Grijze stippen op een doek noemen ze kunst tegenwoordig!?

    Voor dit soort kunst mag van mij de héle subsidiekraan dicht gedraaid worden, pure armoede, net zoals de architectuur van tegenwoordig trouwens.

    Zo, dat is eruit.


    ⚠️ Meld

  2. Het grijze stippen werk is een blinddruk (een ets techniek) als je kijkt zie je een prachtig complex papier reliëf/tekening door hoogte verschillen in het papier. Zeer de moeite waard om te zien en niet goed zichtbaar op de foto.


    ⚠️ Meld

Reageer