Leerling en docent TSG vertrekken naar Ghana

Zwolle – Sinds de kick-off van Going Global in oktober is er op de Thorbecke Scholengemeenschap (TSG) heel veel gebeurd. Er solliciteerden ruim dertig leerlingen en twee sollicitatierondes hebben geleid tot de aanstelling van Esmee Groen als ambassadeur voor de TSG. Samen met docente Madelon Blok is Esmee nu druk bezig met een voorbereiding voor de reis naar Ghana. Op de speciale actiesite van Edukans zijn haar voorbereidingen te volgen en kunnen donaties worden gedaan: www.thorbeckezwolle.inactievooredukans.nl

Aanstaande vrijdag 19 februari vertrekken Esmee Groen en Madelon Blok, met twee groepen van Edukans, naar Ghana. Na de reis zal Esmee haar bevindingen en ervaringen op haar school presenteren. Met deze presentaties wil ze iedereen op de TSG, zowel leerlingen als personeel, enthousiast maken om een bijdrage te leveren aan de acties voor Going Global.

Er is inmiddels al een eerste donatie gedaan door leerlingen uit 4 en 5 atheneum. Zij haalden met een sporttoernooi in de kerstvakantie maar liefst 340 Euro op!

Leerlingen worden volop uitgenodigd acties te voeren. Deze acties kunnen plaatsvinden op de speciale actiedag die 6 april op de TSG wordt georganiseerd en op andere momenten. Zo kunnen leerlingen nu al bij hun sportvereniging of bij andere gelegenheden een actie voeren.

Artikel delen: