Cibap krijgt taart van Ministerie van OCW

Zwolle – Maandag ontving het Cibap taart van het Ministerie van OCW om de Zwolse vakschool te feliciteren met het extreem lage percentage vroegtijdig schoolverlaters. Ten opzichte van vorig jaar is dit percentage verder gedaald naar 1,6 procent. Het Cibap behoort hiermee tot de top van de mbo- vakscholen in Nederland.

Het Cibap biedt eerstejaars studenten een breed basis jaar waarin zij kennis maken met alle opleidingen. Met behulp van een studiecoach kiezen zij uiteindelijk de studie die het beste bij hen student. De Keuzegids Mbo 2016 heeft onlangs binnen alle studierichtingen opleidingen van het Cibap aangemerkt als Top opleiding. Hierin wordt ook de goede begeleiding van studenten geroemd door studiebegeleiders, mentoren en studiecoaches.
Als studenten de school vroegtijdig verlaten onderhoudt het Bureau Student Support goed contact met hen tot het moment dat de student zich heeft aangemeld voor een nieuwe opleiding. Het Bureau Student Support biedt ondersteuning aan studenten op het gebied van loopbaanbegeleiding, sociaal-emotionele problemen en moeilijkheden met leren en studeren.

Het percentage schoolverlaters in Zwolle is ook heel laag bij de Groene Welle met een score lager dan het landelijk gemiddelde. Met een percentage van 1,4 procent behoort zij tot de top van mbo-instellingen in Nederland.

Artikel delen:

Reageer