Deltion College start pilot project

Zwolle – Techcovery het praktijkcentrum van het Deltion College, Opleidingsbedrijf Metaal en InstallatieWerk Oost & Flevoland start van 15 t/m 19 februari met een pilotproject van het project FRIS bij Robertpack in Zwolle.

FRIS staat voor Flexibel, Reductie, Innovatie en Systeemdenken. Het project is tot stand gekomen doordat de eisen van de arbeidsmarkt van morgen vragen om beroepsonderwijs dat snel en voortdurend kan anticiperen op de steeds weer veranderende omstandigheden in maatschappij en industrie. Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is daarbij een must.

Pilotproject
In de week van 15 t/m 19 februari worden er in opdracht van het Deltion College, twee robotcellen bij Robertpack in Zwolle gebouwd. Robertpack is een leverancier van robotsystemen in o.a. de voedingsmiddelenindustrie. Samenwerking tussen de gehele onderwijskolom staat bij dit project centraal. De robotcellen worden gebouwd door leerlingen van het Carolus Clusius College (vmbo), de Thorbecke Scholengemeenschap (vmbo), het Deltion College (mbo) en Windesheim (hbo) onder begeleiding van een medewerker van Robertpack. Na oplevering gaat het Deltion de robotcellen inzetten als onderwijsleermiddelen voor de technische opleidingen.
.

Artikel delen: