5 jaar Stichting Linda tegen Melanoom

Zwolle – De Zwolse Stichting Linda tegen Melanoom heeft een cheque van dertigduizend euro overhandigd aan John Haanen van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Haanen leidt een onderzoek waarbij wordt gekeken hoe lichaamseigen witte bloedcellen kunnen worden ingezet om een melanoom te bestrijden.

2016-2_cheque.jpg

Een melanoom is een agressieve vorm van huidkanker. De ziekte wordt, zo weet voorzitter Hennie Machielsen van Stichting Linda, veelal nog onderschat. Zijn eigen dochter overleed deze maand precies vijf jaar geleden aan een melanoom. Machielsen beloofde zijn dochter een vuist te maken tegen deze verschrikkelijke ziekte en richtte op 22 februari 2011 de stichting op die nu dus haar eerste lustrum beleeft.
In die eerste vijf jaar is er 87.500 euro opgehaald. Nog dit jaar hoopt de stichting het plafond van honderdduizend euro te doorbreken. Een bedrag dat in zijn geheel wordt uitgekeerd aan het Amsterdamse ziekenhuis ten bate van dit onderzoek

De zogenoemde TIL-therapie houdt in dat witte bloedcellen uit het lichaam worden gehaald om, geweekt tot een leger, weer terug geplaatst te worden. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat opgegeven patiënten opeens weer een toekomst kunnen hebben. De ziekte stagneert en in een sommige gevallen is genezing mogelijk.
Bewijs van Nederlandse bodem is echter nodig. In het Amsterdamse ziekenhuis wordt daar hard aan gewerkt. Giften, zoals die van Stichting Linda tegen melanoom blijven erg belangrijk. U kunt de stichting steunen door een bijdrage over te maken op IBAN: NL08RABO0160057477 t.n.v. Stichting Linda tegen melanoom of zelf een actie te starten t.b.v. de stichting.

Artikel delen:

Reageer