Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

Zwolle – Never change a winning team: aan dat motto geeft PEC Zwolle-trainer Ron Jans gehoor. De coach wil de zege op Feyenoord op bezoek bij ADO Den Haag vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) een vervolg geven. ‘Mijn elftal blijft gewoon staan, dat hebben de spelers wel verdiend’, aldus Jans op het clubkanaal. Afgelopen zondag verdiepte PEC de crisis van Feyenoord door in eigen huis met 3-1 van de Rotterdammers te winnen. De zege is de sfeer in Zwolle ten goede gekomen, erkent Wout Brama. ‘Wij hebben wel vertrouwen getankt.

Jans hoopt dat ADO vrijdagavond het initiatief neemt, zodat de snelheid binnen zijn ploeg optimaal benut kan worden. Vleugelspelers Queensy Menig en Kingsley Ezibuhue toonden tegen Feyenoord aan uitstekend in vorm te zijn. ‘ADO heeft moeite om het spel te maken. Als hun verdedigers ver van de goal spelen, dan liggen er voor ons toch wel veel mogelijkheden’, weet de coach.

Eerder dit seizoen ging ADO weliswaar met 2-1 onderuit op bezoek in Zwolle, maar gaven de Hagenaars toch hun visitekaartje af. ‘ADO speelde toen een beter positiespel dan ik had verwacht’, erkent Jans. Brama is op zijn hoede voor de aanvalslinie. ‘De kracht van ADO ligt voorin, met Schaken en Duplan op de vleugels en Havenaar, die makkelijk goals maakt. Maar Feyenoord was voorin ook sterk…’

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Dan moet in dat Haags kwartiertje ook het nieuws doorkomen dat die Chinees hun salarissen garandeert. Anders hoeven ze er nog geen sambal-bij in de zin van pepers in de reet.

    Wel deftige ADO-cijfers hierboven 😮

    Nog een kleine 2 uurtjes. Mooie gelegenheid om het weekend vrolijk in te stuiteren.


    ⚠️ Meld

Reageer