Leerlingen Oosterenkschool interviewen K3

Zwolle – Als groot fan een telefoongesprek voeren met de meiden van K3. Dat overkwam Femke (6), Anouk (5), Aniek (6), Cecil (6) en Yara (6). Vrijdagmiddag belden deze vijf leerlingen van de Oosterenkschool uit Zwolle met Klaasje, Hanne en Marthe, de nieuwe zangeressen van de K3.

k3_oosterenk.jpg 

In de studio van lokale omroep RTV ZOo belden de fans naar Eindhoven waar K3 vrijdagmiddag een optreden gaf. Het bijzondere telefoongesprek kwam tot stand doordat Heleen Plomp, intern begeleider op de Oosterenkschool, in haar vrije tijd bij de lokale omroep werkt. De lokale omroep kreeg de kans om K3 te interviewen. Heleen vond dit een mooie kans voor de kinderen van groep 3. Dat is de doelgroep. Bovendien treedt K3 volgend weekend op in de IJsselhallen. In het kader van de k3-Afscheidstour geven de meiden van de nieuwe en de oude K3 in totaal zes shows.

Alle kinderen van groep 3 van de openbare basisschool in de Wipstrik bereidden een dag eerder onder leiding van juf Simone de vragen voor. De leerlingen vroegen Hanne, Marthe en Klaasje het hemd van het lijf.
Met een koptelefoon op het hoofd en de microfoon voor hun neus staken ze van wal. Wat zijn jullie lievelingskleuren? Ging er wel eens wat mis op het podium?  Wat is jullie lievelingsliedje? Wat wilden jullie vroeger worden? Komen jullie een keer optreden bij ons in de klas? Op die laatste vraag antwoordden de zangeressen van K3 dat de school dan een mail moet sturen naar Studio 100.
Na afloop van het interview, dat ruim tien minuten duurde, draaide de lokale omroep het liedje Tienduizend Luchtballonnen. De leerlingen van de Oosterenkschool zongen luidkeels mee. ‘Zijn we nou beroemd?, vroegen de meiden zich na afloop af. ‘Dit was wel heel spannend.’
Artikel delen: