Talenten presenteren zich tijdens ’Open Ton’

Zwolle – Op vrijdagavond 19 februari j.l. vond in de Nieuwe Bierton voor de tweede keer de ’Open Ton’ plaats. Een uniek initiatief van Menno Beijer (Art of Music), Theo Bakker (De Nieuwe Bierton), Henk Twerda en John Kuyer (Next Text). Dit idee biedt iedereen 10 minuten een podium om zijn of haar kunsten te laten zien en horen.

img_3364.jpg 

Optreden voor een breed publiek, wat voor de deelnemers al een heel bijzondere ervaring is. Nelleke Vedelaar heeft die ervaring al wel als bestuurder van onze stad. Zij mocht deze avond dan ook presenteren en kondigde de artiesten op een voortreffelijke manier aan. Zwolle maar ook de omgeving, kent ongelooflijk veel talent. Dat bleek wel bij deze editie waarbij de bezoekers aangenaam verrast werden met een cocktail van diverse stijlen. Zij kregen een programma voorgeschoteld welke varieerde van zang tot Stand-Up Comedian. Als ’Comedian’ had Bas Smit de moeilijke taak het spits af te bijten, wat hem overigens goed af ging. Later zou Theo Puttensteijn in dit genre het wel en wee in Zalk op humoristische wijze belichten. Nina Scherpen bracht op de voor haar bekende wijze enkele eigen nummers ten gehore. Daarbij werden de hedendaagse dilemma’s heel geestig bezongen. Ook bands presenteerden zich op enthousiaste wijze aan het publiek. Zo trad de band Solid Blue op welke in muzikaal opzicht staat als een huis. Ook vocaal klinkt het goed, temeer omdat deze band een uitstekende zangeres in huis heeft. Haar naam is Isabella Hidding, bekend geworden door o.a. haar deelname aan de Voice Kids. Gezien haar vocale kwaliteiten zullen wij zeker nog veel van haar horen.

Rondom de diverse acts speelde de band Hard & Heady, bestaande uit studenten van Deltion College. Tot slot bracht Nelleke Vedelaar, samen met Menno Beijer (op accordion), het nummer ’Unchain My Heart’ (Joe Cocker) ten gehore. Deze niet voor de hand liggende combinatie deed het wel heel goed. ! Dat deze avond de potentie heeft om te groeien, staat nu wel vast. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven voor de derde editie van de ’Open Ton’. Deze zal medio april weer gaan plaatsvinden in de Nieuwe Bierton.

Artikel delen:

Reageer