Landstede in volleybal bekerfinale tegen Lycurgus

Zwolle – De uitkomst van de eerste halve finale in de strijd om de nationale beker was geen verrassing: Landstede Volleybal plaatste zich zaterdagmiddag als eerste voor de eindstrijd door topdivisionist Peelpush met 3-0 te verslaan: 25-14, 25-19, 25-20.

Bij vlagen ging de strijd in Topsportcentrum Almere gelijk op, maar na ruim vijf kwartier spelen moest Peelpush toch haar meerdere erkennen in de titelverdediger uit Zwolle. Lycurgus benutte na een bloedstollend spannende slotfase van de vierde set haar tweede wedstrijdpunt ten koste van Draisma Dynamo. Ondanks een sterke start moet de ploeg uit Apeldoorn na twee uur spelen toch het hoofd buigen voor de ploeg uit Groningen: 22-25, 25-16, 25-17 en 33-31. Zondag staat Abiant Lycurgus om 13.00 uur in de finale tegenover titelverdediger Landstede Volleybal.

Nadat het Zwolse en Limburgse volkslied hadden geklonken in Topsportcentrum Almere was het Zwollenaar Steven Eertman die het eerste punt van de Final Four om de nationale beker voor zijn ploeg binnen de lijnen sloeg. Ook de daarop volgende punten waren voor de regerend cuphouder en nadat Peelpush voor de tweede keer op rij in het net serveerde, stond het 5-2. Het team van trainer/coach Guido Görtzen liet Landstede echter niet verder weglopen en na een blok en aanval van Dursley Rimon was Peelpush genaderd tot 6-4. Landstede vergrootte de marge opnieuw (9-5), maar ook dit keer slaagde Peelpush er in tot op twee punten te naderen (10-8, 12-10). Nadat het gat opnieuw was vergroot tot vijf punten, vroeg Görtzen een time out aan (15-10). Het lukte Peelpush echter niet meer om nog een keer aan te haken, een uitgeslagen bal van Meijelse kant bracht de stand op 20-13. Eertman tekende een paar minuten later voor het eerste setpunt, dat direct werd verzilverd met een kill block: 25-14.
 
In het tweede bedrijf opende Peelpush de score en dit keer slaagde de verrassing uit de Topdivisie er wel lang in bij te blijven (7-6, 11-10). Toen Landstede een gaatje sloeg, sprak Görtzen zijn team buiten het veld weer even toe (14-11). Met Nico Manenschjn op servicepositie liep de ploeg van Redbad Strikwerda van 15-14 uit naar 20-14. Peelpush krabbelde weer op (20-16), maar na een vernietigende uithaal van Matthew Hanley bedroeg de marge opnieuw vijf punten. Opnieuw trok Landstede een sprint richting de eindstreep en stond het enkele minuten later op setpunt. De ploegen trakteerden hun publiek vervolgens op de langste rally van de wedstrijd. Hoewel deze werd gewonnen door de Meijelse formatie, maakte het daarop volgende punt een einde aan de tweede doorgang in Zwols voordeel: 25-19.
 
Peelpush oogde geenszins aangeslagen in de derde set, waarin het direct de leiding nam (0-1). Berner smashte het derde punt voor Peelpush in de uiterste hoek van het achterveld binnen (1-3) en toen Manenschijn even later een bal ver buiten de lijnen sloeg, was het verschil drie punten (4-7). Landstede Volleybal kwam voor het eerst op gelijke hoogte bij 7-7, even later stond het echter alweer 7-10 waarna Strikwerda zijn eerste time out van de wedstrijd aanvroeg. Met Marijn Kessels aan service koerste Peelpush van 9-11 naar 9-13. De Meijelse formatie slaagde er in haar voorsprong enige tijd vast te houden, maar na een Zwols blok was het gaatje opnieuw gedicht (15-15), waarna Landstede de leiding overnam en niet meer uit handen gaf. Een blok van Manenschijn zorgde voor het 23e Zwolse punt (23-19), even later tekende Hanley voor match point (24-20), dat met een blok van Hooi direct werd verzilverd: 25-20.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Begrijp van lieve en sympatiek overkomende Dione de Graaff dat Landstede dit jaar niet de favoriet is.

    dwelipauze NU 19-18 en 1-1

    MOOI HOOR deze topic-tekst

    Nadat het Zwolse en Limburgse volkslied hadden geklonken    ⚠️ Meld

Reageer