Stadswandeling na stripboek over Zwolle

Zwolle – Op vrijdagmiddag 4 maart is er de mogelijkheid om met schrijver/tekenaar mee te wandelen in de voetsporen van "Het geheim van de Kreeft". Stadsgids en illustrator Bert Dijkink heeft onlangs een stripboek geschreven over de spannende zoektocht en de angstaanjagende belevenissen van een jonge student en zijn vriendin door de donkere geschiedenis van historisch Zwolle.

voetspoor_kreeft.jpg 

Het is een rijk geillustreerd stripboek over de Zwolse historie, wat, gepaard met veel spannende fictie, de boeiende geschiedenis van Zwolle op zeer toegankelijke wijze onder het (jongere) publiek brengt. Veel lezers van het boek hebben de Zwolse plekjes in het stripboek zeker herkend maar hebben via het boek ook kennis gemaakt met veel bijna onbekende en geheimzinnige plekjes in de oude binnenstad. Als je goed ter been bent en niet bang voor enge smalle trapjes kun je mee langs de vele locaties van het stripboek om de spannende belevenissen van Alain en Tess ter plekke nog eens weer te beleven. Ontcijfer de geheimzinnige tekst op "de steen van Onze Lieve Vrouwe" huiver op de donkere zolder van de monniksverschijningen en misschien ontmoeten we de "Broeders van Vijf" nog wel. De wandeling begint om 14.00 uur bij de glazen Engel op de Grote Markt en duurt ongeveer 2 uur. 

De kosten voor bezitters van het stripboek zijn 10.00 Euro p.p en er kan slechts een beperkt aantal deelnemers mee. Heb je het boek gelezen? en wil je zelf wel eens kijken waar Alain en Tess al hun avonturen hebben beleefd? Geef je dan snel op via Email mijnkunst@hotmail.com.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Beiden lijkt me leuk Observer. Maar om daar nu ook al vrij voor te nemen…Wellicht valt er toch (met verschuiving) wat te regelen…4/3

  14.00 uur bij de glazen Engel op de Grote Markt en duurt ongeveer 2 uur.
  De kosten voor bezitters van het stripboek zijn 10.00 Euro p.p en er kan slechts een beperkt aantal deelnemers mee.

  Dus; kom op tijd want vol = vol!

  Ok, dat stripboek ligt ook bij de prijzenswaardige boekhandel in Stadshagen? Westerhof[/url]; je zult begrijpen dat ik zo’n druk bezet mens ben, in het bezit van een volle doch uitdagende agenda. Dat ik geen tijd heb voor een extra bezoekje aan deze erg vriendelijke mensen 😉


  ⚠️ Meld

 2. Beiden lijkt me leuk Observer. Maar om daar nu ook al vrij voor te nemen…Wellicht valt er toch (met verschuiving) wat te regelen…4/3

  Dick, Je hebt gelijk, maar het heeft alles te maken met de openingstijden van bepaalde gebouwen (en zo verraad ik niks haha). Laten we afspreken dat we bij voldoende deelname nog een keer zo’n wandeling doen op een zaterdagmiddag, oke?


  ⚠️ Meld

 3. Ok verraad Maar je maakt het wel extra ‘uitdagend’ 😉

  Ja, zaterdagmiddag is (bijna) altijd goed…uitzonderingen zijn 2 van de 4 WVF-teams….die nog ergens voor moeten vechten….dan moet wel alles op zijn/haar plaats vallen:
  En een mooi potje thuis-voetabal én met veel maten….gebeurt niet 1,2,3. En anders kan ik ook wel een keer verstek laten gaan 🙂


  ⚠️ Meld

 4. @Dick,
  In aanvulling op de berichtgeving van “zwols”: het stripboek is te verkrijgen bij de meeste Zwolse boekhandels.
  Op het gevaar af dat de admin het niet goedvindt dat ik reclame maak noem ik toch een paar namen.
  Spa-Assendorperstraat, Waanders, Westerhof, (Centrum +Stadshagen) Info&gifts, (naast Zwolse Balletjeshuis)


  ⚠️ Meld

 5. Een aanrader deze stadswandeling (wel eerst het stripboek lezen). Had nog nooit van Alanus de Rupe gehoord, maar weet nu dat deze bewoner van Zwolle een van onze grootheden is geweest. Dank je wel Bert voor de boeiende tocht.


  ⚠️ Meld

 6. @dame

  Dank je wel Bert voor de boeiende tocht.

  Graag gedaan, fijn dat je erbij was, en er komt vast nog wel een vervolg:)


  ⚠️ Meld

 7. Bijna elke rasechte Zwollenaar kent Alanus de Rupe. Het was een grote speler en jammer genoeg is ie niet meer onder ons.


  ⚠️ Meld

 8. @assendörper

  Bijna elke rasechte Zwollenaar kent Alanus de Rupe. Het was een grote speler en jammer genoeg is ie niet meer onder ons.

  Jij kent je klassiekers wel he?;)


  ⚠️ Meld

 9. @ Bert. Wat een uniek en origineel stripboek. Eigenlijk zou elke Zwollenaar zo’n exemplaar moeten hebben. Zo subtiel getekend in harmonie met een aangrijpend verhaal. Westerbork heeft er nog 1 voor mij kunnen bestellen. Dus we kunnen vast nog meerdere exemplaren gegenereerd worden.
  En voor de prijs, hoeft niemand het volgens mij te laten.

  Gefeliciteerd en wellicht komt er ooit een vervolg. We blijven “ons Zwolle” zo goed mogelijk observeren 😉


  ⚠️ Meld

 10. @Dick, Zover ik Bert ken dan komt er in oktober/November (als het weer vroeg donker is) wel weer een huiveringwekkende Nacht en ontijwandeling hoor, groetjes;)


  ⚠️ Meld

Reageer