Kinderfilm Festival breekt alle records

Zwolle – Afgelopen weekend vond het tweedaagse Fantastisch Kinderfilm Festival plaats, speciaal voor de allerkleinsten. Bijna 400 kinderen, in de leeftijdscategorie van twee tot tien jaar, waren te gast in het Fraterhuis. Ze keken naar bijzondere jeugdfilms en konden spelen in de avontuurlijke speeltuin met het actuele thema ‘ik ga op reis’.

kinderfilmfestival_zwolle.jpg 

Het Fraterhuis stroomde zaterdag en zondag vol met hele jonge bezoekers en hun (groot)ouders. Een unieke kans voor deze allerkleinsten om kennis te maken met film op het grote witte doek. Met maar liefst 11 filmvoorstellingen en een exclusieve festivalexpeditie was het een succesvol weekend voor het Fraterhuis. Dit bleek ook uit de verraste reacties van enthousiaste families. Veel ouders stapten voor het eerst met hun jonge kroost over de drempel bij het lokale filmtheater. Buiten was het regenachtig, en binnen in het Fraterhuis konden kinderen fotograferen, tekenen, filmmaken en een eigen picknick bereiden. Het populairst was de animatiefilm ‘Verloren vriendje’ over een jongen die een boot bouwt en de zee oversteekt om een aangewaaide pinguïn terug te brengen naar zijn plek.

Henriëtte Boerhof, directeur van het Fraterhuis: “Dit ‘allerjongste’ record en de lovende reacties bevestigen voor ons dat ouders en grootouders met hun allerkleinsten nu de weg naar het Fraterhuis definitief weten te vinden. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, omdat we het ontzettend leuk vinden om op originele wijze aandacht te geven aan deze jonge filmkijkers.”
Artikel delen: