Stepteam Zwolle gaat tot de bodem

Zwolle – Op de bospaden rondom Oldenzaal kwamen zaterdag dertig steppers in actie op een winters specialisme: de cross. ´s Morgens ging het om de snelste tijd in een korte tijdrit in recreatiegebied het Hulsbeek. Later op de dag stond een toertocht op het programma over de hoogste heuvel van Overijssel, de panoramische Tankenberg.

De wedstrijd op het door de regen loodzware wedstrijdparcours was een goede conditietest voor de drie deelnemende steppers van Stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl. Het pad was smal, bochtig, golvend en op veel plaatsen modderig: precies wat je mag verwachten van een technisch uitdagende cross. Zonder hoge verwachtingen voor het klassement maar vol enthousiasme finishten Carianne van Harten, Judith Bosch en Bernd Steenbergen in tijden waarover zijzelf in elk geval dik tevreden waren. Het podium werd niet gehaald – daar stonden vooral de crossspecialisten van het organiserende Stepteam Twente. Na de lunch volgde, in een tocht van bijna dertig kilometer door het schitterende Twentse landschap met flinke hoogteverschillen, opnieuw een flinke oefening in de intensieve beweging van het crosssteppen.

De step is een effectief en veelzijdig vervoermiddel en geschikt voor bijna elk terrein. Voorzien van profielbanden en een goed afgestelde treeplank kun je er prima mee uit de voeten op bijvoorbeeld MTB-routes. En met een simpele bandenwissel en verlaging van de treeplank is de step ook zo weer klaar voor het snellere werk op asfalt. Stepteam Zwolle traint elke maandagavond met een wedstrijdgroep en een recreatieve toergroep. Vertrek om 19.30 vanaf de Peterskamp bij sportpark Het Hoge Laar. Bezoek voor meer informatie de website: stepteamzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer