Vier keer goud voor Sven Klink in Leiden

Zwolle – ZV 44 zwemmer Sven Klink heeft dit weekend bij de Jaargangwedstrijden in Leiden maar liefst vier keer het goud weten te bemachtigen. Tijdens de Jaargangwedstrijden, ook wel de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor minioren, staan de beste 18 zwemmers van Nederland per jaargang aan de start.

De jonge Zwollenaar kwam uit in de categorie jongens minioren 5 en was met name zaterdag oppermachtig. Hij beet de spits af met de 100 meter rugslag. Met een persoonlijk record van drie seconden wist hij alle 18 overige zwemmers achter zich te laten. Ook op de 100 meter vrije slag was hij met een prachtige tijd van 1.09.50 de snelste van Nederland. Het laatste onderdeel van die dag was de 50 meter vlinderslag. In een zinderende race wist hij zich vanuit de tweede serie in een tijd van 37.51 seconden wederom naar het hoogste schavot op het podium te zwemmen. Op zondag voegde hij er nog een vierde gouden plak aan toe op de 50 meter vrije slag.

Sven Klink nam samen met teamgenoten Lisanne Nijland en Niels Epema deel aan de wedstrijden. Lisanne Nijland wist zondag een prima achtste plaats op de 100 meter schoolslag te bemachtigen en ook Niels Epema zwom zondag mooie tijden op de 100 meter rugslag en de 100 meter wisselslag.
 
De drie talentvolle zwemmers van ZV 44 mogen terugkijken op een intensief maar geslaagd weekend. Op 3 juli bij de Jaargangfinale in Dordrecht hopen zij het op de lange baan nog eens dunnetjes over te doen.
Artikel delen:

Reageer