Zwolle doet het licht uit voor Earth Hour

Zwolle – Met een evenement op 19 maart a.s. op het Grote Kerkplein en allerlei activiteiten vooraf viert Zwolle Earth Hour 2016. Door om 20.30 uur de lampen van de Peperbus, de Grote Kerk, de Spiegel en het Stadhuis voor één uur te doven wordt er stil gestaan bij de aarde.

Verenigingen, organisaties en inwoners worden, in de weken voorafgaand aan 19 maart, uitgedaagd een activiteit met het thema licht – donker te organiseren of een reeds bestaande activiteit om te buigen naar dit thema. Sportclubs gaan bijvoorbeeld met behulp van glow-in-the-dark in het donker trainen en wedstrijden spelen. Ook een natuur-/schemerwandeling en een meditatie staan op de planning. Daarnaast zal Club Cele – Talk of the Town, op 1 maart a.s. geheel gewijd zijn aan Earth Hour! Kijk voor actuele informatie op de facebookpagina van Earth Hour Zwolle.

Fotowedstrijd
Onderdeel van het programma is een fotowedstrijd. Jong en oud kan hier aan meedoen. Maak een foto van lichtvervuiling bijvoorbeeld in je eigen buurt, op een bedrijventerrein of rond de sportvelden. Plaats deze foto uiterlijk 6 maart op de site www.jijenoverijssel.nl/earthhour en vraag familie en vrienden op je foto te stemmen. Misschien win jij een overnachting voor twee personen in een Sterrenkubus op Erfgoed Bossem in Lattrop of het prachtige fotoboek ‘Aarde op 1’ van het Wereld Natuur Fonds. Alle foto’s zullen op 19 maart op het Grote Kerkplein groots geprojecteerd worden!
 
19 maart vanaf 19.00 uur op het Grote Kerkplein
Op 19 maart gaan kinderen en volwassenen vanaf 19.00 uur op een bijzondere manier het thema licht – donker beleven. Doe jij mee? Er is bijvoorbeeld een lichtjes-tour en livemuziek. Op een groot scherm worden de foto’s van de wedstrijd getoond, maar ook een compilatie van de activiteiten die de weken daarvoor in het donker gehouden zijn. Er is vuur, eten en drinken, een verhalenverteller en ook de Nachtburgemeester van Zwolle is aanwezig. Hij zal, samen met wethouder Filip van As het startsein geven om tegen 20.30 uur gezamenlijk af te tellen en de lichten te doven.
 
Organisatie
De organisatie ligt in handen van Ferna Jalink, Frances Meester en Arjan Broer van Zwolle in Transitie. Met medewerking van de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle, de Partij voor Cultuur en tientallen enthousiaste medestanders. Voor de provincie Overijssel is Earth Hour een publieke afsluiting van een vijf jaar lopend project Bewust Verlichten.
 
Wil jij ook iets doen? Bedrijven, organisaties en inwoners die aan willen haken bij Earth Hour kunnen dit op www.jijenoverijssel.nl/earthhour zetten of het melden bij de mensen van Zwolle in Transitie, zwolleintransitie@gmail.com
 
Meer informatie:
Facebook-pagina Earth Hour Zwolle: www.facebook.com/earthhourzwolle
Website www.jijenoverijssel.nl/Earthhour
Artikel delen:
Reacties 11
 1. @Peaky:
  Jazeker, ik heb het helemaal gelezen.
  Dit is zowel een uitnodiging om dingen te doen alsmede een aankondiging voor het evenement op 19 maart.
  De klok gaat echter in de nacht van 26 op 27 maart een uur vooruit.


  ⚠️ Meld

 2. Mocht het helder zijn die avond, dan gaat SolarLive die avond een grote telescoop in de stad opstellen voor het publiek. De planeet Jupiter en haar manen en de grote Orionnevel zullen dan mooi zichtbaar zijn.  ⚠️ Meld

 3. Earth Hour is altijd de laatste zaterdag in maart, tenzij het een zaterdag tussen Goede vrijdag en Pasen is. Dus dit jaar 19 maart i.p.v. 26 maart.


  ⚠️ Meld

 4. Om de aarde te “redden” mag er toch wel iets meer gedaan worden dan 1 uurtje in het jaar minder verlichting aan hebben. Nu wordt er een ontzettende hype van gemaakt en de volgende dag is iedereen alles weer vergeten. Zo jammer.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Yvon, op 22 februari 2016 22:49
  Om de aarde te “redden” mag er toch wel iets meer gedaan worden dan 1 uurtje in het jaar minder verlichting aan hebben.

  Exact, laten we met z’n allen de auto een keer een dag laten staan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.