Studenten gaan bedrijfsopdrachten oplossen

Zwolle – Windesheimstudenten gaan tijdens de Bedrijfsprojectweek Engineering en Design aan de slag met vraagstukken van diverse bedrijven. De Bedrijfsprojectweek Engineering en Design vindt plaats van 22 t/m 26 februari 2016. Studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Logistics Engineering, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen werken in groepsverband aan de opdrachten van de deelnemende bedrijven.

‘Wat de Bedrijfsprojectweek zo bijzonder maakt, is het feit dat het gaat om echte opdrachten vanuit het bedrijfsleven’, zegt Windesheimdocent en projectleider Otto Kool. ‘De studenten staan bovendien onder tijdsdruk: binnen een week moeten zij met hun oplossing komen.’ De opdrachten lopen uiteen van theoretische en technische berekeningen – zoals het maken van een totaalontwerp van een warmtekrachtkoppelingsinstallatie – tot het ontwerpen en prototypen van producten als een systeem voor het gewichtloos ophangen van schroefgereedschap. Ook komen er logistieke en economische aspecten aan de orde.

Aan het project doen net als afgelopen jaar diverse gerenommeerde bedrijven mee. De deelnemende bedrijven zijn : Aarding Thermal Acoustics BV, Alliander, Cofely GDF-SUEZ, IJssel Technologie, Isala, Litecad, Strukton, TT-engineering, van Heck, van der Kamp Pompen, Vconsyst, VMI, Wavin Technology en Innovation BV.
 
Jury van professionals
Aan iedere bedrijfsopdracht werken twee groepen van studenten van verschillende opleidingen. Hierdoor worden meerdere varianten onafhankelijk van elkaar uitgewerkt, zodat de opdrachtgevers de beste aspecten eruit kunnen halen. Aan het einde van de projectweek presenteren de studenten het eindresultaat aan de opdrachtgever. Op vrijdagmiddag presenteren alle projectgroepen hun project tijdens een markt op de campus van Windesheim. Hier worden de projecten beoordeeld door een jury van professionals.
Artikel delen:

Reageer