Beweging Moderne Devotie blij met erkenning

Zwolle – Afgelopen week zijn er twee moties ingediend om de Moderne Devotie op de werelderfgoedlijst te krijgen. Een motie vanuit de Zwolse Raad, ingediend door D’66, CU en CDA, en een motie vanuit Provinciale Staten van Overijssel, ingediend door CDA, CU en SGP. Beide moties zijn aangenomen. De Actuele Moderne Devotie beweging is erg blij met deze politieke steun richting Den Haag. Uiteindelijk moet het kabinet beslissen of ze de Moderne Devotie willen voordragen als Werelderfgoed op de Unescolijst.

In de afgelopen jaren heeft de Actuele Moderne Devotie er al veel aan gedaan om de Moderne Devotie onder de aandacht te brengen van diverse partijen in de lokale, provinciale en landelijke samenleving. Bekende Nederlanders rond de geschiedenis en de taal, zoals Herman Pleij en Frits van Oostrom, roepen Nederland en Europa op om meer met de Moderne Devotie te gaan doen. Zwolle en de Provincie Overijssel laten met het aannemen van de motie zien dat ze de onschatbare waarde van de Moderne Devotie erkennen en breder zichtbaar willen maken.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Zie altijd meerwaarde in (poging tot) samenwerking. Denk eerder, na wat ik gelezen heb, aan jaloezie en tegenwerking. Hoop van harte dat ik ongelijk krijg. Feit is dat ze hier, op de vele nieuwsberichten, niet.


  ⚠️ Meld

 2. Samenlevings- is beter dan samenwerkingscontract…maar in deze vorm pas ie misschien beter op het topic “Praat met raadslieden….”
  Maar je kunt niet alles hebben.


  ⚠️ Meld

 3. Zie, weer niemand van die club die hier reageert >:(
  En maar berichtjes pompen op het onvolprezen http://www.weblogzwolle.nl

  Misschien hebben ze best een doel dat aanspreekt?
  Volgens mij hebben ze (een deel van) hun doel echter al bereikt met

  twee moties ingediend om de Moderne Devotie op de werelderfgoedlijst te krijgen.

  Het doel, voldoende politieke steun te vergaren. Als dat dan kan via dit populaire kanaal…en nog gratis ook…Ja, waarom dan niet?

  En dat recht heeft iedereen!

  Het clubje komt me trouwens ook een beetje elitair over. En zouden ze geneigd zijn tot (het volgens mij onontbeerlijke begrip) “samenwerking”?

  Zie 23 februari 2016 7:07 & 22 februari 2016 17:49 + 22:43.
  Desalnietemin: Succes!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.