Duurzaam onderhoud in de Pierik gestart

Zwolle – De 39 huurwoningen die in de driehoek Fuchsiastraat, Gladiolenstraat en Hyacinthstraat liggen worden de komende weken door Nijhuis Bouw B.V. goed aangepakt. Met diverse onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen wil Openbaar Belang de bewoners voorzien van comfortabele vernieuwde woningen. Bij het voorbereiden van de onderhoudswerkzaamheden is gekeken naar de wensen van de bewoners en mogelijkheden tot verduurzamen van de woning.

artist_impression_driehoek_de_pierik_-_klein_form.jpg 

Een van de onderdelen bij het voorbereiden is het leefbaarheidsonderzoek dat is gehouden onder de bewoners. Bewoners hebben daarin aangegeven wat zij belangrijk vinden en welke wensen er leven met betrekking tot het aanpassen van de woningen. Hierna zijn de plannen geconcretiseerd en is tijdens het selectieproces gekozen voor aannemer Nijhuis Bouw B.V. om de plannen te realiseren Begin december 2015 zijn tijdens een goed bezochte en geslaagde informatieavond de plannen door Nijhuis en Openbaar Belang gepresenteerd aan de bewoners.

Straks hebben zowel de buiten- als de binnenkant van de woningen een vernieuwd aanzien. Met het herstellen van het voeg- en metselwerk, het na-isoleren van de begane grondvloer en van het dak, en het plaatsen van zonnepanelen wordt vanaf de buitenzijde gewerkt. In de woning komt een nieuwe keuken, toilet en badkamer. De precieze kleur en uitstraling daarvan is aan de bewoner. Uit een divers aanbod aan tegels, frontjes, handgreepjes en werkbladen kunnen zij zelf hun keuze maken. Dat geldt ook voor de kleur van de voordeur. Per straat bepalen de meeste stemmen straks voor welke kleur wordt gekozen. Wanneer alles volgens planning verloopt, wonen de bewoners ruim voor het begin van de zomer in een comfortabele vernieuwde woning.

Artikel delen:

Reageer