Expositie Zwolse grafisch vormgever in bibliotheek

In de centrale bibliotheek is van 1 tot en met 30 november de bijzondere expositie “Speaking of diversity” van de Zwolse grafisch vormgever Frank de Wit te bewonderen. De schilderijen zijn voor het eerst te zien tijdens deze expositie in de bibliotheek. De expositie sluit aan bij de themamaand “Trends”.

De expositie bevat digitaal geschilderde werken. Het centrale thema is de diversiteit van culturen, de interactie hiertussen en het kleurrijke leven wat daardoor ontstaat. De schilderijen kenmerken zich door het gebruik van vrolijke kleuren en simpele, bijna naïeve vormen en stralen een optimistische levenshouding uit. Herkenbaar in het werk zijn invloeden van Cobra en Pop-art. 

Frank de Wit

Frank de Wit studeerde in 1989 aan de kunstacademie in Groningen af als grafisch voorgever en fotograaf. Sinds 2004 is hij zelfstandig grafisch vormgever in Zwolle. Als grafisch ontwerper heeft de kunstenaar altijd de neiging gehad zich op een vrijere manier te uiten. Vroeger alleen door middel van schilderen, tegenwoordig gebruikt Frank de Wit de computer en de schilderskwast. Het thema in De Wit’s werk is mensen en communicatie tussen mensen. ‘Kunst ‘ is voor deze Zwolse kunstenaar niet zozeer een doek in een lijst, maar meer een uiting om te communiceren met mensen. Het werk van veel Pop-art kunstenaars, maar ook Corneille en Karel Appel zijn inspiratiebron voor Frank de Wit.


De kunstenaar aan het woord

Zaterdag 15 november is Frank de Wit van 14.00 tot 15.00 uur in de centrale bibliotheek aanwezig om een toelichting te geven bij zijn expositie. Belangstellenden kunnen met de kunstenaar in gesprek gaan. Deze activiteit gratis te bezoeken.

De expositie is tijdens openingsuren van de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80) gratis te bezichtigen.

Artikel delen:

Reageer