Jeugdbestuurders geïnstalleerd bij waterschap

Zwolle – Om jeugd te bereiken en te betrekken bij het werk van het waterschap werden Daphne Schoemaker en Elisabeth van Rechteren op dinsdag 23 februari officieel geïnstalleerd als jeugdbestuurders van het nieuwe waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). De installatie vond plaatst tijdens de bestuursvergadering in Zwolle. Voor WDODelta zijn Daphne en Elisabeth het gezicht voor jongeren binnen het nieuwe waterschapsgebied dat loopt van Assen tot Deventer.

jeugdbestuur_-_daphne_schoemaker.jpg
"Jongeren van vandaag worden steeds belangrijker voor het waterbeheer van de toekomst, want samen kunnen we inspelen op de klimaatveranderingen om Nederland droog te houden", licht Daphne toe. Elisabeth vervolgt: "Als jeugdwaterschappers zetten we ons samen in om jongeren te betrekken bij het werk van de waterschappen. Het is belangrijk dat iedereen weet wie onze voeten droog houdt."

 

jeugdbestuur_-_elisabeth_van_rechteren.jpg

Jeugdwaterschap
Met hun benoeming hebben Daphne en Elisabeth ook zitting in het Nationale jeugdwaterschap; een landelijk platform dat jongeren de kans geeft met elkaar van gedachten te wisselen en mee te denken over het waterbeheer in Nederland. Ook adviseert dit jeugdwaterschap over het bereiken en betrekken van jongeren bij hun werk. Het Nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren die de verschillende waterschappen vertegenwoordigd.

Artikel delen:

Reageer