Maak kans op een gastles van PEC Zwolle

Zwolle – Week van het geld Hoe ga je om met geld? Dat leren leerlingen van de basisschool leerlingen in de ‘Week van het geld’, die dit jaar van 14 tot en met 18 maart gehouden wordt. In deze nationale projectweek voor het basisonderwijs worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ook PEC Zwolle-spelers werken mee aan de campagne.

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De gemeente Zwolle vindt het daarom belangrijk om aandacht te vragen voor de projectweek. Ook PEC Zwolle levert een sportieve bijdrage. Basisscholen in Zwolle en Kampen die zich aanmelden, maken kans op een gastles van een van de PEC Zwolle spelers. Op www.weekvanhetgeld.nl kunnen basisscholen (gratis) lespakketten aanvragen. Ook zijn op deze site allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes te vinden die de leerlingen zelfstandig kunnen doen.

Voor de groepen 6, 7 en 8 verzorgen financiële professionals op aanvraag (gratis) gastlessen. Medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten staan dan voor de klas om leerlingen door middel van een educatief spel om te leren gaan met geld. Op www.bankvoordeklas.nl kunnen scholen een gastles aanvragen.
 
Wethouder Jan Brink geeft op vrijdagmiddag 18 maart een gastles op één van de scholen die zich hiervoor op de website hebben aangemeld. Eind februari wordt bekend gemaakt op welke school Jan Brink de gastles gaat geven.
Artikel delen:
Reacties 5
 1. https://www.weblogzwolle.nl/content/view/44797/55/

  Beste kinderen,

  Zorg ervoor dat je straks op de juiste politieke partij stemt en dat je veel connecties hebt. Netwerken noemen ze dat.
  Dan komt de gemeente zo even 1,5 miljoen euro in je bedrijf of huishouding pompen.

  Mochten er dan zorginstellingen van de gemeente failliet gaan, helaas geen 1,5 miljoen. Zo werkt dat in de grote mensen wereld!

  Goed luisteren naar meneer die kan goochelen met geld.


  ⚠️ Meld

 2. Geweldig met die voetballers van pec , die kunnen ze beter ook leren met geld om te gaan , kunnen ze die petjes afzetten en gaan fietsen , laten ze die Mercedes maar staan


  ⚠️ Meld

 3. @Bratt, die 1,5Mio is een garantstelling, dus er wordt (vooralsnog) niets ingepompt. Tevens meen ik mij te herinneren dat die garantstelling periodiek afgebouwd wordt.
  Als zorginstellingen om een garantstelling vragen en er ligt een levensvatbaar plan aan ten grondslag, wie weet wat de gemeente dan wel of niet doet. Kortom, geen appels en peren vergelijken.

  @Van Ool, goed punt, laten we dan ook gelijk voor alle Nederlanders de leaseauto’s afschaffen en de reiskostenvergoedingen ook. Mensen gaan dan dicht bij hun werk wonen. Goed voor milieu, geen files meer, bedrijven houden geld over om te investeren, alleen maar win-win dus.

  Maar goed, alle gekheid op een stokje, het blijft uiteraard een kwestie van vraag en aanbod. Heb jij een talent te bieden dat schaars is, dan krijg je daar nu eenmaal een hogere beloning voor. Kan je het mee eens zijn of niet, zo werkt onze westerse filosofie nu eenmaal. Wil je dat niet, dan moet je verhuizen naar landen als China, Noord Korea e.d. Daar wordt alles voor je bepaalt, maar dat gaat ook gelijk ten koste van je vrijheid.

  Ik vind het prima dat bedrijven zich inzetten om kinderen om te laten gaan met geld, maar ook hier ligt een grote rol voor ouders.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.