Ruim 70 jongeren actief bij Zwolse Futsal League

Zwolle – Op vrijdag 4 maart start de Zwolse Futsal League van de WRZV zaalvoetbalvereniging i.s.m. SportService Zwolle en de KNVB. Wederom een project, opgezet vanuit de sportimpuls ‘zaalvoetbal in Zwolle’.
Gedurende 14 speelrondes strijden zelfgemaakte teams, in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar uit Zwolse woonwijken, in de WRZV-hallen om Zwolse Futsal League kampioenen van 2016 te worden.

De afgelopen weken hebben Zwolse jongeren de mogelijkheid gekregen een eigen team samen te stellen met leeftijdsgenoten. Studenten van Hanzehogeschool Groningen, die het project op poten hebben gezet namens de WRZV zaalvoetbalvereniging, hebben de voorbijgaande weken actief gepromoot op MBO-scholen en woonwijken te Zwolle. De respons met 8 teams, voor de eerste editie, is iets waar de organisatie erg tevreden mee is. 

“Aangezien er geen structurele zaalvoetbalactiviteiten zijn voor deze doelgroep en de vraag hiernaar wel leeft, spelen we op deze wijze goed in op de wensen en behoeften van de jongeren. Daarnaast sluit de Zwolse Futsal League naadloos aan op de zaalvoetbalacademie van de WRZV zaalvoetbalvereniging, die voor jongeren tot 16 jaar is”, aldus een zeer tevreden Freddy Eikelboom, voorzitter van de WRZV zaalvoetbalvereniging.

“Alle jeugd vanaf 10 jaar kan nu structureel komen zaalvoetballen bij onze zaalvoetbalvereniging, waar we uiteraard erg blij mee zijn!”.

 De wedstrijden worden elke vrijdagavond tussen 18:00 en 21:00 uur gespeeld. 
Op vrijdag 4 maart wordt er in een toernooivorm gespeeld, zodat alle teams elkaar leren kennen. De 14 speelrondes erop worden er in competitievorm wedstrijden gespeeld.

Artikel delen: