Dancetour Zwolle terug op eerste Paasdag

Zwolle – Dancetour Zwolle keert terug. In Park de Wezenlanden zal op zondag 27 maart, en dat is eerste Paasdag, van 13.00 – 21.00 uur de beats van de dancemuziek weer uit de luidspeakers knallen. Voorgaande jaren waren er vele bezoekers die het muziekspektakel aanschouwden. Het programma bestaat uit zowel lokaal talent als nationale top DJ’s. De toegang is voor alle leeftijden en de entree is gratis.

dancetour_2014.jpg 

Het Dancetour Projects programma is verder uitgebreiden richt zich op onderwijs, talentenontwikkeling en jongeren met een beperking. Nieuw dit jaar is een leeftijdsgrens van 16 jaar. Dancetour is de afgelopen jaren uitgegroeid tot festival met 175.000 bezoekers. Voor veel jongeren is Dancetour het eerste festival waar zij komen. Dancetour biedt ook dit jaar een mix van absolute top DJ’s en talentvolle jonge DJ’s uit Nederland. Daarnaast krijgen de aller jongste talenten een kans via de DJ Clash, een zowel educatief als competitief traject georganiseerd in samenwerking met 10 regionale ROC’s.  Het geluidsniveau, een hot item in Zwolle, van dit danceevent bleef vorig jaar ruim onder de norm.

Minimumleeftijd op Dancetour 
Dancetour behoort inmiddels tot de grote dance evenementen van Nederland. Als organisatie hebben wij een grote verantwoordelijkheid naar onze bezoekers. Op basis van de ervaringen van afgelopen jaren heeft de organisatie van Dancetour besloten een minimumleeftijd van 16 jaar te gaan hanteren. Dit betekent dat we alleen toegang verlenen aan bezoekers van 16 jaar en ouder. Het is niet mogelijk om onder begeleiding van een ouder persoon Dancetour te bezoeken.
Artikel delen:
Reacties 17
 1. Vind het wel jammer dat dit op de zondag moet plaats vinden. Waarom wordt erg geen rekening gehouden met de mensen die hier moeite mee hebben. Er zijn toch genoeg zaterdagen. Of tweede paasdag is ook een goede optie. Ik ben zelf niet heel gelovig, maar dit is niet nodig denk ik. Bevrijdingsdag valt ook op Hemelvaartsdag


  ⚠️ Meld

 2. Dat het op de zondag wordt gehouden vind ik geen probleem, maar ik vind op een zondag een feest toch wat minder leuk dan de vrijdag of de zaterdag, maar ik hoop dat iedereen die er heen gaat er een leuk feest aan heeft en met een beetje geluk ook goed weer! 8)


  ⚠️ Meld

 3. @ Jo, Hebben die mensen ook moeite met:
  Pinkstermaandag
  Witte Donderdag
  Goede Vrijdag
  2e Kerstdag
  Biddag
  Dankdag?

  Mogen die mensen daar moeite mee hebben, Dick?


  ⚠️ Meld

 4. Waarom wordt dat festival niet om het jaar bij de burgemeester en wethouders voor de stoep gehouden?
  Zorg wel dat ik weg ben ook al was het onder de norm, hier was het nog hard genoeg en kwam overal boven uit en woon er echt vlak naast.


  ⚠️ Meld

 5. @FCC en ja de vogels hebben er last van. Er komen daar meer soorten voor dan je weet. Ook de flora is er best interessant maar dat zal je wel een worst wezen, zeker een type die ook overal blikjes weg kiepert, behalve waar het in moet


  ⚠️ Meld

 6. O en biddag en dankdag ook geen probleem.
  Pasen is voor het christelijk geloof belangrijk. Het is de opstandingsdag van Jezus. Het is jammer dat er geen rekening hiermee is gehouden, er zijn genoeg andere zondagen, waarop het had gekund toch? Heeft gewoon met een beetje respect voor elkaar te maken.


  ⚠️ Meld

Reageer