Sportieve strijd school schaaktoernooi Zwolle

Zwolle – Leerlingen van Zwolse basisscholen waren woensdagmiddag 24 februari massaal bijeengekomen om uit te maken welke school zich een jaar lang schaakkampioen van Zwolle en omstreken mag noemen. Dat waren de scholen De Wilgenburg uit Zwolle en de Van Heemstraschool uit Hattem. De plaatselijke schaakclub ZSG had met medewerking van het Deltion College en Sportservice Zwolle een heuse schaakarena ingericht, waarbij 240 kinderen tegelijkertijd een sportieve strijd met elkaar aangingen.

schaaktoernooi.jpg 

Foto: Jan Brink

Wethouder Brink en directeur Beun van het Deltion College waren aanwezig bij de opening van het toernooi. Zij spraken enkele bemoedigde woorden en openden daarna het schaaktoernooi door aan het eerste bord de eerste schaakzet te spelen. De schakers beantwoorden de openingshandeling door elkaar de hand te schudden en elkaar een goede schaakpartij wensen. Op alle 120 schaakborden ontbrandde direct het strijdgeweld. Een mooi schouwspel van een mengeling van opperste concentratie, tactisch vernuft, pure bluf en behendig manoeuvreren was het resultaat. Waar de eerste zetten nog in bijna stilte plaats vonden, verstomde de stilte spoedig. Vreugdekreten en telleurstellingen waren als snel en duidelijk hoorbaar.

schaaktoernooi_2.jpg

Foto: Bert Beun 

schaaktoernooi_3.jpg

Foto: Bert Beun 

Teams van 4 spelers afkomstig van dezelfde school konden in 2 leeftijdscategorieën bekers voor op school en medailles voor het team verdienen. Na 6 ronden werd de balans opgemaakt. In de B-categorie voor deelnemers tot en met groep 6 van de basisschool werd De Wilgenburg kampioen. De tweede en derde plaats gingen naar De Sprankel en de De Ichtus. Het team van Van Heemstraschool uit Hattem legde beslag op de eerste plaats in de A-categorie. De Parkschool en de Van Heemstraschool 2 uit Hattem maakten het erepodium compleet. Alle deelnemende leerlingen van Het festival werden in het zonnetje gezet vanwege het sportieve spel dat zij speelden. Zij mochten bovendien de fair play prijs in ontvangst nemen. Tot slot was er voor alle deelnemers een vaantje als herinnering aan het bijzonder geslaagde toernooi.

Artikel delen:

Reageer