PVV en VVD willen kerncentrale in Overijssel

Zwolle – De VVD Overijssel wil miljoenen uit het provinciale innovatiefonds uittrekken voor de ontwikkeling van een thoriumreactor. De partij reageert daarmee op een voorstel van de provinciale PVV.

De PVV Overijssel pleitte vorige week voor de bouw van een kerncentrale die thorium in plaats van uranium gebruikt in de provincie Overijssel. De partij ziet het als een alternatief voor windmolens, die in de provincie op veel weerstand stuiten. Thoriumreactoren zijn nog in de experimentele fase, maar de interesse is groeiende in de zoektocht naar CO2-vrije energieopwekking. De VVD Overijssel heeft nu voorgesteld een steentje bij te dragen aan het onderzoek en geld te gebruiken uit het provinciale innovatiefonds.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Mooi initiatief! Hoop van harte dat het doorgang kan gaan vinden.
  Wel raar dat ik hier nu ineens algemeen nieuws uit Overijssel lees, terwijl het normaal alleen over Zwolle gaat.. vreemd en selectief.
  Anyway, thorium is werkelijk prachtig. Verdiep je maar eens in de achterliggende techniek. Een absolute aanwinst en veilige boost voor onze provincie. 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Eens met B2 en Vlugge Japie, op 24 februari 2016 20:11, Tsja, op 24 februari 2016 20:21, Henk Roerig, op 24 februari 2016 20:26, D erk, op 24 februari 2016 21:27, HansV, op 24 februari 2016 22:11 & B.b.uit w.a.z, op 24 februari 2016 22:25.

  Andere energiebronnen zijn in grote getale aanwezig!


  ⚠️ Meld

 3. Er is al heel makkelijk een besparing aan energie te leveren door bedrijven en winkels na sluitingstijd geen reclamelichten te laten branden.
  Wat interesseert mij dat nou dat ik mcDonalds lees om 3 uur s”nachts langs de snelweg als die dicht is etc.

  Maar dan valt er minder te verdienen voor energie leveranciers die bijna allemaal buitenlands zijn! Wij verkwanselen hier elk bedrijf.


  ⚠️ Meld

 4. ik zou als provincie die centen voor de ontwikkeling van een thoriumreactor mooi in ’n tuk houden. Als je die miljoenen voor die ontwikkeling gaat gebruiken ben je dat geld kwijt. Laat ze dat ontwikkelen maar mooi op (inter)nationaal niveau doen. Dan kunnen wij in de provincie onze centen wel voor ons zelf gebruiken.8)


  ⚠️ Meld

 5. Mensen die straks PVV stemmen omdat ze bang zijn voor vluchtelingen, krijgen gratis een kerncentrale in de achtertuin erbij. Geef je licht in het donker, dat is dan wel weer handig. Bespaart aanzienlijk in je energiekosten.;)


  ⚠️ Meld

 6. Het lijkt mij niet verstandig om nou nog kernenergiecentrales te gaan bouwen. Straks heeft iedereen zelf of met de buren enzovoort een goedkope energiecentrale 😛 en zit de burger :'( dankzij de corrupte politiek met die kerncentrale opgescheept . Het kan gewoon niet anders dan dat er weer sprake is van corruptie en vriendjespolitiek in de politiek 😮 waar bepaalde lieden veel geld denken te kunnen verdienen aan de bouw, onderhoud en afbraak van zo’n kerncentrale.

  Zie:

  😀

  http://www.e-cat.co.nl

  http://www.e-cat.co.nl/Artikelen.htm  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.