Bedankactie Social Brokers Zwolle

Zwolle – Zorgen voor de jongeren in Zwolle; dat doen we samen! Maar niet iedereen beseft dat hij of zij zo belangrijk is voor de jeugd in zijn omgeving. Daarom heeft het team van Social Brokers op donderdag 25 februari gratis iets lekkers klaar om alle mensen, die klaarstaan voor de jongeren om zich heen, te bedanken. Deze allereerste bedankactie is een initiatief van Social Brokers, een lokaal kennisnetwerk dat het natuurlijke vangnet rondom jeugd in Zwolle versterkt.

Gelukkig staan veel mensen (jong en oud) nu al klaar om de jongeren in hun omgeving te helpen met kleine vragen of (beginnende) problemen. Door het bewustzijn van die belangrijke rol te vergroten, elkaar daarvoor te bedanken en versterken via een lokaal kennisnetwerk, maakt Social Brokers het mogelijk dat we samen vaker in staat zijn onze jongeren goed op weg te kunnen helpen als het nog overwegend goed gaat. “Soms vergeten we als samenleving wel eens hoe belangrijk het is om mensen te bedanken voor wat ze al doen”, aldus Mikke Leenders van Social Brokers.

De bedankactie zorgt voor meer erkenning van een (vaak onbewuste) rol van de mensen die op natuurlijke wijze al klaar staan voor de jeugd. Bijna iedereen is in feite een Social Broker, al is lang niet iedereen zich daarvan bewust. Social Brokers brengt daar verandering in, want het natuurlijke vangnet is belangrijker dan ooit. “Mensen die dicht bij jongeren staan en dus als eerste zicht hebben op beginnende problemen of vragen hebben vaak veel kennis en ervaring die we samen beter kunnen benutten om jongeren te helpen of inspireren. Als er dan toch iets is waar je met een professional over wilt sparren, helpt het Social Brokers platform je op een gemakkelijke manier en in een vroeg stadium verder”, aldus Leenders.                                
Het Social Brokers team is op 25 februari van 13:00 tot 18:00 uur te vinden in het centrum van Zwolle (Diezerstraat 105; bij Doppio Espresso). Ook voor jou staat iets lekkers klaar!
Artikel delen:

Reageer