Koplopers onaantastbaar in WRZV competitie

Zwolle – In de hoofdklasse A wist koploper Tabonon Sportschool een ruime 11-4 overwinning te boeken op laagvlieger en degradatiekandidaat Motivo. Het team van Joy Diekmeijer zal nog alle ‘zeilen’ bij moeten zetten om dit seizoen te overleden op het hoogste niveau. Diaspora heeft de derde plaats overgenomen van de Gebroeders Postma na een krappe 4-3 zege op Stip Entertainment. VT Benz wist met 9-5 te winnen van Dozend. De ploeg uit Kampen bleef zo in het spoor van koploper Tabonon Sportschool, alleen lijkt de achterstand onoverbrugbaar.

Het Beugeltje boekte een knappe 10-6 winst op Bola-Lah! Titelkandidaat zvt Present wist met 5-1 te winnen van de Supportersclub PEC Zwolle. De zege kwam niet al te gemakkelijk tot stand, maar ook deze drie punten tellen weer mee voor het nog ongeslagen Present. 2 Connext Zwolle ging verrassend met 5-13 onderuit tegen Blue Sakura en viel terug naar de vierde plaats. Asero Futsal wist te profiteren van de misstap van 2 Connext en heeft de derde plaats overgenomen, na een 7-2 winst op Citysnack FC. Bluefinger Wolves won vrij eenvoudig met 9-2 van OHM. Corporate Matchfixing versloeg met 3-1 Bola-Lah! Satu. De Belgische Keizer 2 was in de hoofdklasse dicht bij een stunt, maar moest tegen koploper Blazende Veiligheid uiteindelijk teleurstellend genoegen nemen met een 10-11 nederlaag. De nog ongeslagen ‘jongens van het spoor’ stevenen, zoals het nu lijkt rechtstreeks af op het eerste kampioenschap in de hoofdklasse B. Voor een verrassing zorgde wel degradatiekandidaat FC Hummel. Het team van captain Dennis Elferink had zowaar een ‘metamorfose’ ondergaan qua samenstelling van zijn selectie. Met voor velen nog onbekende aanwinsten in de Hummel ploeg, werd Krijtje FC bijna in het eerste deel van de wedstrijd weggetikt.

FC Hummel mocht dan ook gaan rusten met een 4-0 voorsprong. De ruime voorsprong was ook te wijten, omdat Krijtje FC slordig omging met de kansen die het kreeg. In de tweede helft kon FC Hummel niet meer het sprankelende spel opbrengen en wist Krijtje met een aanvalsoffensief dichterbij te komen, maar was uiteindelijk een verrassende 2-4 nederlaag een feit. "we werden behoorlijk verrast, maar hebben deze nederlaag aan ons zelf te wijten", aldus Gerjos Weelink (Krijtje FC) na afloop. Rode lantaarndrager Poppe Advocatuur kreeg wederom een nederlaag te verwerken tegen Neptunes’12. Er werd verloren met 2-9 en degradatie komt steeds dichterbij voor Poppe. YBC en The Green Room ‘Jan Groen’ konden allebei door een 6-6 gelijkspel een punt bijschrijven aan hun totaal. Bordeaux Groen was in een leuk en sportief duel met 9-5 te sterk voor Vastgoed Dalfsen.

Koploper in de tweede klasse B Bouwbedrijf Salverda wist na een krappe 9-8 zege op Campingteam 3 verder uit te lopen op concurrent KPS Steigerbouw. De Steigerbouwers uit Zwolle moesten een verrassende nederlaag slikken tegen het sterk voor de dag komend Keijl Flevo Holland. Onder leiding van Niels Hobbelink won Keijl met 5-3. All Stars verloor met 3-6 van Zvt Edon. L&M Workwear uit Genemuiden won met 5-1 van MacsMoves en heeft zich gemengd in de strijd om de titel. Ramenblinderzwolle.nl wist de nummer laatst Brockbernd met 5-3 te verslaan. De volgende competitieronde is op maandag 29 februari en woensdag 2 maart. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

Artikel delen: