Primeur toiletfaciliteit voor station Zwolle

Zwolle – De nieuwe toiletten in de reizigerstunnel zijn in gebruik genomen. Het is de eerste toiletgroep van exploitant Sanifair die uitgevoerd is in het nieuwe toiletconcept. Er is gekozen voor een toiletconcept met gastheer of -vrouw met als kernwaarden: gastvrij, betaalbaar en herkenbaar. 

Op station Zwolle zijn 4 damestoiletten, 1 herentoilet, 4 urinoirs, en een familiekamer in combinatie met een mindervalide/nachttoilet. Wanneer het toiletconcept op een groot aantal stations is uitgerold, is het toilet een plek waar reizigers eenvoudig naartoe gaan. Het is er schoon, heel en veilig en de sfeer is aangenaam. Daarnaast krijgen de toiletten een herkenbare en uniforme uitstraling. Zo weten reizigers straks welke kwaliteit ze kunnen verwachten. De komende maanden worden de ervaringen van reizigers in Zwolle nauwkeurig gevolgd, zodat bij de nog te plaatsen toiletten op andere stations eventueel nog aanpassingen kunnen worden gedaan. Reizigers betalen voor een toiletbezoek € 0,70 en krijgen een waarde voucher van € 0,50 die in te leveren is bij de Kiosk bij een besteding van minimaal € 2,50.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ik was altijd zo blij dat je in Zwolle in ieder geval nog gratis naar het toilet kon. Maar die tijden zijn nu dus ook vervlogen.
  Verder echt een slecht geschreven persbericht welke zonder foto of impressie nog wel wat waardelozer is.
  De kernwaarden van een toilet komop zeg


  ⚠️ Meld

 2. raar hoor ??0,70 >:( betalen en een bon “krijgen” van ??0,50 om bij de kiosk iets te moeten kopen voor de korting, maak dan gewoon ??0,20 voor gebruik van het toilet , dat is veel klant vriendelijker


  ⚠️ Meld

 3. @kim er zit al zo langs als ik mij kan herinneren een openbaar toilet op het station. Maar wellicht dat deze alleen voor mannen is.
  Dit heeft door de loop der jaren waarschijnlijk erg veel wildplassen gescheeld op het station.
  Nu zal ons station net als in Deventer in zijn geheel weer een openbaar toilet worden.


  ⚠️ Meld

 4. @Kim+@Abouali
  Bij de oude heren-wc waren de pisbakken gratis toegankelijk. Voor de toiletpot moest je bij zowel mannen als vrouwen betalen. Ik dacht 50 cent. In ieder geval is het duurder geworden. En eerlijk gezegd vindt ik een pisbak gebruiken voor 70 cent wel erg duur.

  Het geeft wel aan waarom ze bij verstoringen gratis koffie en thee kunnen serveren. Verdient zich vanzelf terug …


  ⚠️ Meld

 5. Het “herenplasje” behoeft dan ook alleen een porceleinen pot en een klein afscheidingswandje. Dat is gewoon simpel kosten doorberekenen, heeft niks met discriminatie te maken. Het herentoilet kost ook gewoon 50 cent


  ⚠️ Meld

 6. Ik betaal graag voor een toilet als ik daarmee de garantie krijg dat hij schoon is. Concept is vergelijkbaar met veel benzinestations langs de snelweg. Ook daar krijg je een bon voor korting in de shop.
  Opbrengsten zullen gebruikt worden voor het betalen van de gastheer/-vrouw die zorgt voor een net toilet en de schoonmaakkosten die daar mee gemoeid zijn.
  Het oude, openbare toilet waar Abouali het over heeft, was altijd erg ranzig, dus daar ging ik niet met plezier heen (voor zover ik overigens anders ?berhaupt met plezier naar de WC ga, maar dat terzijde 😛 :P)


  ⚠️ Meld

 7. Gelukkig beter dan die ranzige toiletten nabij kamperlijntje op perron 1. Ik wil best iets betalen voor een schoon toilet. En ook nog in de reizigerstunnel dus je hoeft geen eind meer te lopen.


  ⚠️ Meld

 8. Ik heb toch liever een smerig gratis toilet dan dat ik 70 cent moet betalen als ik moet urineren. Gewoon een plaszuil bij het station plaatsen zou ook al een oplossing zijn. Op deze manier lok je alleen maar wildplassen uit.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.